Cum sa reduci incidenta caderii parului la animale

Foarte multi posesori de animale se plang de incidenta caderii parului. In mod normal, animalele cu par trec printr-un proces similar cu cel al oamenilor. Stresul, alimentatia necorespunzatoare, o serie de boli sau caderea si regenerarea parului, pot fi printre principalii factori care duc la caderea accentuata a parului.

Si pentru un proprietar responsabil, cu siguranta acest lucru poate fi deseori neplacut, in special cand vine vorba de acumularea acestui par pe asternuturi pe haine, pe produse de igiena etc.

Trebuie sa stii inca ca nu poti stopa definitiv caderea parului la animale, asa cum acest lucru nu e posibil nici la om. Insa, sfaturile de astazi, te vor ajuta sa reduci in linii mari acest fenomen.

 

1. Alege produsele potrivite de igiena

Este recomandat sa achizitionezi un sampon adecvat animalutului tau de companie, care sa aiba pH-ul necesar blanii lor si care sa previna sensibilitatea pielii si, in consecinta, caderea accentuata a parului. Iti recomand sa optezi pentru sampoanele din cabinetele veterinare sau recomandate de catre medici pentru ca sampoanele din supermaket-uri nu sunt de o calitate foarte buna si pot afecta/influenta negativ caderea parului.

Iar odata ce ai inceput sa folosesti un anumit produs, incearca sa-l folosesti strict pe acela. Alternarea produselor de ingrijire poate de asemenea sa accentueze sensibilitatile pielii si caderea parului.

 

2. Ofera-i alimentatia potrivita

Exista in prezent foarte multe varietati de mancare pentru animale concepute special pentru blana, pentru a reduce ruperea firelor de par, pentru hidratarea acestuia, cat si pentru o blana lucioasa. Alimentatia joaca un rol extrem de important, indiferent de cauza. Oferindu-I treptat o astfel de hrana, vei observa ca incidenta caderii parului va fi semnificativ redusa.

 

3. Perie animalul

La fel ca si oamenii, animalele cu blana trebuie periate in mod constant, zilnic sau cel putin o data la cateva zile. Acest lucru te va ajuta sa scapi de excesul de par care le cade si care, in mod obisnuit, se lipeste de asternuturi, haine, articole de igiena etc.

Exista perii si manusi speciale concepute pentru perierea animalelor, astfel incat intreaga procedura sa se realizeze simplu si rapid.