Cele mai inteligente 5 animale

Cele mai inteligente 5 animale Cele mai inteligente 5 animale

Câini

Nu degeaba un câine este numit prieten al omului. Poate învăța să numere, să înțeleagă câteva sute de cuvinte și gesturi și să facă exerciții de matematică de bază. Cu o pregătire adecvată, desigur. Experții cred că pudelul are cea mai de invidiat inteligență în rândul câinilor.

 

Pisicile

Pisicile domestice au propria lor limbă. Au o memorie bine dezvoltată. Chiar mai bine decât câinii. Sunt buni în recunoașterea intonației vocii umane. Cu ajutorul expresiilor faciale și a privirii, aceștia își pot exprima cu ușurință sentimentele și dorințele, ceea ce nu este atât de frecvent în regnul animal.

Delfinii

 

Fiecare delfin are un nume la care răspunde printre rudele sale. Delfinii au, de asemenea, o caracteristică unică - nu dorm niciodată. În sensul obișnuit pentru noi. Emisferele lor dreaptă și stângă sunt alternativ treji și adormiți.

Corbi

Corbii sunt conștienți de sine și își recunosc perfect reflexia în oglindă. Ei știu cum să fabrice și să utilizeze instrumente. De exemplu, corbii folosesc bețe pentru a bate merele dintr-un copac. De asemenea, pot distinge perfect volumul, greutatea și materialul din care este făcut obiectul. De aceea aceste păsări nu vor pune niciodată o bucată de lemn într-un recipient pentru a ridica nivelul apei în el. Dar piatra este ușoară!

 

Veveritele

Veveritele sunt creaturi foarte viclene. Dacă văd un potențial hoț la orizont, atunci se pot preface cu ușurință că îngropă „dulciurile” într-un loc și apoi le ascund în mod răcoros în altul.