Cum sa iti tii casa calda iarna cu bani putini

 Mai ales dacă locuiți într-o zonă care devine înghețată în lunile de iarnă, știți durerea speranței de a intra într-o casă caldă și prăjită după ce ați fost afară, dar ați venit doar pentru a simți dezamăgirea unei case abia mai calde decât afară. Totuși, dacă sunteți cel care plătește facturile, este posibil să știți exact motivul pentru aceasta. Dacă vă încălziți toată ziua în fiecare zi, puteți acumula foarte repede o factură uriașă de gaz, ceea ce nu este niciodată distractiv. Din fericire, avem câteva trucuri pe care le puteți folosi pentru a vă menține confortabil casa și contul bancar toată iarna.

Izolați-vă ferestreele

Fie că alegeți să cheltuiți banii pentru un profesionist pentru a obține o izolație mai sofisticată a ferestrelor sau alegeți să mergeți la școala veche și să lipiți o prelată de plastic peste ferestre - ceea ce este cu siguranță opțiunea mai ieftină și mai prietenoasă cu bricolajul - izolarea ferestrelor este o modalitate excelentă și eficientă de a păstra briza rece de gheață a vântului în timpul iernilor dure. Dezavantajul angajării unui profesionist este, desigur, să cheltuiți atât de mulți bani pentru ca cineva să vină să facă acest lucru pentru dvs.; întrucât, dezavantajul de a face acest lucru singur și de a lipi o prelată este că nu este la fel de plăcut pentru ochi. Cele mai multe prelate sunt prea groase pentru a putea vedea din. Veți primi în continuare lumina naturală care strălucește prin fereastră, pur și simplu nu vă veți putea bucura de priveliștile unei ninsori.

Dacă aveți un șemineu, utilizați-l

Dacă locuința ta are un șemineu, consideră-te norocos! Majoritatea șemineelor ​​sunt cele în care trebuie să puneți lemn adevărat și să îl aprindeți singur, ceea ce înseamnă că nu folosește deloc gaz sau electricitate. Desigur, focul creează căldură, care vă va încălzi frumos casa. În plus, veți avea mirosul reconfortant și vederea pitorească a unui șemineu frumos aprins în casa dvs., care este un aliment clasic al sezonului de iarnă și de sărbători, mai ales în locurile care trebuie să facă cât mai multă căldură!

Coborâți termostatul când nu sunteți acasă

Dacă nimeni din casa ta nu este de obicei acasă pe tot parcursul zilei sau în toată ziua, de ce să plătești pentru a fi aruncată la cald? Dacă locuiți undeva foarte frig, nu este sigur să opriți complet căldura, dar este perfect să reduceți căldura cu câteva grade în timp ce nimeni nu o folosește. De exemplu, în timpul zilei puteți seta termostatul la 65 de grade în timp ce nimeni nu este acasă, apoi programați-l pentru a comuta automat până la 70 de grade seara. Nu veți crede câți bani va economisi!