Merita sa cumperi robinet electric instant apa calda?

robinet instant electric robinet instant electric

Foarte multe persoane folosesc in prezent un robinet instant, un dispozitiv care s-a dovedit a fi extrem de fiabil si binevenit in multe situatii.

Este ideal pentru locuintele din mediul rural, acolo unde nu exista apa calda curenta la robinet. Poate fi util si pentru cei care locuiesc in apartamente sau merg in case de vacanta. Merita sa cumperi si tu un robinet instant electric? Iata cateva detalii care te pot ajuta sa te raspunzi singur la intrebare.

Ce este robinetul instant electric?

Ca si robinet instant, acest dispozitiv este pregatit sa-ti ofere apa calda atunci cand ai nevoie. Este instant - dupa cum sugereaza si denumirea sa. Temperatura apei este influentata de catre debitul sau. Acest robinet special are la baza o rezistenta ce poate incalzi apa pana la o temperatura foarte mare - de obicei 60 de grade C. In functie de fiecare model, puterea variaza de la 2 la 3 kW si temperatura apei este maxima atunci cand jetul de curgere este minim. La un debit mai mare, temperatura scade.

Exista mai multe avantaje pentru care se merita sa folosesti un robinet electric instant. Sunt situatii cand accesul nelimitat la apa calda este restrictionat si atunci interventia unui robinet instant este justificata. De exemplu daca locuiesti intr-o zona rurala, poti monta acest robinet instant la chiuveta sau la dus. Daca vrei sa faci comparatia cu apa calda dintr-un boiler trebuie sa stii ca timpul de infierbantare a apei printr-un instant de apa este mult mai mic (circa 5 sau 10 secunde). Acest robinet instant are un sistem simplu de pornit/ oprit, se monteaza facil si rapid, este ecologic (folosesti apa calda cat ai nevoie), te ajuta sa scapi de boilerul inestetic din baie sau bucatarie, este o solutie eficienta pentru casele de vacanta sezoniere. In cele din urma este o solutie de back-up in caz ca ramai fara apa calda.

Si nici nu trebuie sa investesti foarte mult. Robinetele pentru obtinere apa calda instant au preturi acceptabile si sunt durabile in timp - pot fi folosite o perioada indelungata.

Cat costa un robinet instant pentru apa calda?

Unul din cele mai ieftine robinete electrice instante, cu putere de 3000W si capacitatea de a incalzi apa pana la 60 grade C costa 119 lei. Pentru un model cu afisaj informational LED pretul urca la 179 lei, iar unul cu cap de dus costa 239 lei. Toate au un raport calitate - pret foarte bun si te ajuta sa-ti amortizezi investitia intr-un timp rezonabil.

Fie ca ai nevoie de un robinet electric instant pentru camping, case fara apa curenta calda sau ca solutie de rezerva atunci cand ai probleme cu boilerul sau cu alimentarea cu apa calda merita sa folosesti intr-un robinet instant. Este extrem de practic, eficient si rapid.