Cum sa imbunatatiti gratuit semnalul wifi de acasa

Semnalul din retelele Wi-Fi din casa noastra si chiar din birou pot fi o sursa de frustrare constanta pentru multi dintre noi. Exista mai multe moduri de a remedia acest lucru cu extenderi de semnal sau prin achizitionarea de routere mai bune.

Teoria este simpla: routerele Wi-Fi din locuinta dvs. folosesc antenele lor (in mod normal doua, dar cele mai de baza vor avea una sau nici una) pentru a trimite semnalul la 360 ° in jurul lor. Daca folosim un material reflectorizant langa antene, putem creste calitatea semnalului in directii specifice.

 Cum sa imbunatatiti gratuit semnalul wifi de acasa

Sa incepem cu elementele de baza: asezati ruterul intr-un loc central in casa sau mai aproape de camerele unde dorim un semnal mai puternic. Departe de dulapuri si daca poate fi localizat la jumatatea inaltimii, deoarece daca este prea mica, o mare parte a semnalului va fi eliminat.

Daca trebuie sa mergem mai departe, vom incepe cu mestesugurile si vom crea propriile noastre adaosuri reflectorizante. Unul dintre aceste materiale reflectorizante ale undelor electromagnetice este aluminiul inclus in hartia omonima pe care o avem in bucatarie.

Primul test se poate face prin plierea mai multor bucati pentru a crea un arc care impacheteaza o parte a antenei si lasa directia in care vrem sa imbunatatim semnalul. Aluminiul va bloca si va relua o parte din semnale atunci cand acestea sunt indreptate in celelalte directii. Odata ce observam ca se imbunatateste, putem face ceva mai durabil cu cartonul si il infasuram cu cateva straturi de folie de aluminiu.

 

Dar putem merge mai departe cu putina stiinta. Cercetatorii de la Universitatea Dartmouth din New Hampshire au creat un mic algoritm care ne proiecteaza forma tridimensionala a unui reflector wifi bazat pe planul casei si pe locurile specifice in care vrem sa crestem semnalul.

Programul se numeste WiPrint si nu este inca public. Un reflector in forma de „S” care inconjoara ambele antene va creste semnalul in incaperi situate ortogonal in pozitia lor. Un element in forma de V va creste semnalul in directia celei mai late parti si, daca il vom intoarce, va crea un semnal mai puternic spre laturile sale