Cum sa devii cat mai repede specialist in investitii

Investițiile sunt adesea considerate a fi complicate și purtătoare de riscuri din cauza poveștilor nefericite pe care le-am auzit de la investitorii eșuați. Dar eșecul nu face parte din succes? Dacă îi privești cu o atitudine pozitivă, eșecurile nu sunt cu adevărat intimidante. Sunt, de fapt, motivatori care te împing să faci și mai bine.

Dacă ești începător în investiții, răbdarea este o virtute pe care va trebui să o cultivi. Odată ce înțelegi tehnicile de bază pentru a-ți cheltui banii cu înțelepciune, vei fi pregătit să devii un Guru al Investițiilor! Tot ce aveți nevoie pentru a vă pune amprenta printre panoul milionarilor sunt câteva strategii simple de afaceri.

Încercați să vă mențineți investițiile simple. Nu vă puneți banii în ceva pur și simplu pentru că vi se pare prea strălucitor și complex. Amintește-ți, cele mai bune lucruri din viață sunt chiar în fața ochilor tăi. Strategiile simple de investiții, cum ar fi fondurile indexate, pot părea plictisitoare sau prea ușoare, dar rareori eșuează.

De asemenea, atunci când intenționați să investiți, vor exista oameni care vor încerca să vă împingă în investiții masive cu promisiunea unui profit mare. Atenție la astfel de sugestii, deoarece sunt doar farse. Nimic nu poate fi garantat decât dacă efectuați cercetări adecvate și consultați experți certificați din industrie.

Este exact ca o vorbă veche despre a-ți pune toate ouăle într-un singur coș! Dacă îți investești toți banii în acțiunile unei singure companii, ar putea la fel de bine să fie ultima dată când vezi totul. Te-ai gândit ce s-ar întâmpla dacă acea companie ar eșua?

Pe partea mai sigură, urmați strategia de a investi în 2 sau 3 investiții „simple”. 

Nu am auzit cu toții povestea în care iepurele a alergat mai repede, dar broasca țestoasă mai lentă totuși a câștigat? După cum s-a subliniat mai devreme, să ai răbdare este o necesitate dacă vrei să o faci mare în domeniul investițiilor. Și dacă îl puteți combina cu consecvență, puteți obține profituri superbe în continuare.

Încercați să investiți în mod regulat într-un anumit procent din venit. De exemplu, ați putea investi 15 – 20 la sută din venit în fiecare lună. Pentru a simplifica lucrurile, deduceți-l automat din salariu dacă puteți. Acest lucru va asigura disciplina și va duce, de asemenea, la o mai bună planificare financiară pe frontul personal.

Ce rost are să investești bani dacă mai trebuie să-ți rambursezi împrumuturile anterioare? Și mai rău este să împrumuți bani doar pentru a investi. Ține întotdeauna în minte un lucru simplu – nu poți fi niciodată cu adevărat bogat dacă ai o datorie pe cap. S-ar putea să te descurci în prezent, dar viitorul tău nu poate fi niciodată sigur.

Prin urmare, faceți tot posibilul să vă curățați datorii cât mai devreme posibil în viață. Când nu mai ai pe nimeni de plătit, îți poți folosi venitul doar pentru tine și pentru a-ți planifica viitorul prin investiții înțelepte.