Sfaturi de investiții încercate și de încredere pentru începători

Probabil ați fi auzit că investiția este unul dintre cele mai importante module de afaceri pentru a-și dubla valoarea netă. 

Oamenii de succes din întreaga lume precum Larry Elison, Warren Buffet și Bill Gates susțin toți investițiile ca mijloc încercat și de încredere pentru construirea unei bogății enorme. Deci, dacă doriți să începeți ca investitor nou în 2022, este cel mai bun an pentru a începe.

Cu toate acestea, investiția vine cu o mulțime de provocări. Investiția orbește – fără să cunoști dezavantajele ei te poate duce la o pierdere dezastruoasă. De aceea, trebuie să aveți o înțelegere perfect de clară a acesteia. De asemenea, trebuie să fii „în regulă” cu pierderea, atâta timp cât te învață ceva pe care îl poți aplica pentru a prospera în investiția ta.

Acestea fiind spuse, este o idee utilă să aveți o înțelegere solidă a investițiilor înainte de a o începe efectiv. Iată 3 sfaturi de investiții încercate și de încredere care vă vor ajuta ca investitor nou:

Stabiliți-vă obiectivele de investiții

Ca începător în investiții, primul lucru pe care ar trebui să-l aveți sunt obiectivele prestabilite. 

Doar scopul este cel care determină destinul investiției tale. Cu cât îți stabilești mai devreme obiectivele de investiții, cu atât este mai bine pe termen lung. 

Majoritatea investitorilor începători se cufundă în investiții doar de dragul investițiilor. În consecință, ei devin victima unei pierderi grave.

Așadar, este esențial să vă stabiliți obiectivele și să le practicați printr-o analiză atentă. O modalitate eficientă de a vă clarifica obiectivul de investiții este prin notarea acestora. Pe măsură ce îți notezi obiectivele pe o foaie de hârtie și le citești, acestea devin mai clare. Drept urmare, ideile tale vagi și nerealiste dispar și rămâi cu obiective realiste și operaționale.

  • Fiți pregătiți pentru riscuri

Nu este nemaivăzut că investiția vine cu nenumărate riscuri. Pierderea este cea mai importantă dintre toate. Ca investitor, trebuie să mărturisești că, la un moment dat, lucrurile pot merge în sud, iar rezultatele pot fi contrare planurilor tale stabilite. În acest moment, ar trebui să-l îmbrățișați cu grație.

Cu toate acestea, este mai ușor de spus decât de făcut. Dar dacă sunteți pregătit pentru asta din timp, îl puteți contracara în mod sensibil. Așadar, înainte de a vă pune banii în imobiliare sau în orice alte platforme de investiții, fiți pregătiți pentru riscurile care vin cu ele.

Aveți încredere în proces și respectați-l

O greșeală gravă pe care o face aproape fiecare investitor începător este că renunță după un eșec. Odată ce o tigaie nu funcționează pentru ei sau piața scade, înseamnă sfârșitul lumii pentru ei. În consecință, ei au rămas cu o singură opțiune: să renunțe.

În calitate de investitor nou, odată ce ați pus banii într-o investiție, ar trebui să stați pe loc și să aveți încredere în proces. Investiția nu este în niciun caz un vânt magic care va strânge bogății enorme pentru tine peste noapte. Mai degrabă, este un proces lent și constant care necesită timp și răbdare. Deci, odată ce sunteți în proces, aveți încredere în el și rămâneți la el.