Sfaturi de investitii pentru o pensionare linistita de milionari

Sfaturi de investitii pentru o pensionare linistita de milionari Sfaturi de investitii pentru o pensionare linistita de milionari

Retragerea cu milioane în conturile de economii și investiții este un vis pe care nu mulți ar ajunge să-l trăiască. Totuși, asta nu ar trebui să te împiedice să visezi

Inspirați-vă de la bunicul scriitorului Eric Rosenberg, profesor pensionar al școlii de afaceri, care și-a pus învățăturile la lucru și s-a retras cu un portofoliu de peste 1 milion de dolari.

Iată trei lucruri pe care le puteți face astăzi pentru a vă îmbunătăți rezultatele investițiilor pe termen lung:

Rosenberg a aflat de la bunicul său cât de important este să înțeleagă companiile din spatele acțiunilor pe care le cumpără. Astfel, el nu ar alege acțiuni pe baza doar tendințelor pieței.

În timp ce prețurile tind să crească și să coboare des, valoarea intrinsecă totală a unei companii este cea care determină valoarea acțiunilor sale. Bunicul său s-a obișnuit să studieze veniturile și tendințele profitului unei companii înainte de a le cumpăra.

Vestea bună este că nu aveți nevoie de nici o diplomă în afaceri pentru a face acest lucru. Atâta timp cât înțelegeți performanța unei anumite companii sau modul în care câștigă bani, puteți lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la portofoliul dvs. de investiții.

Rosenberg împărtășește amintirile despre venirea cu bunicul la bancă, astfel încât să poată căuta prețurile acțiunilor și să urmărească performanța portofoliului său.

În timp ce Internetul a făcut această sarcină mult mai ușoară în aceste zile, gândul din spatele acesteia rămâne același. Cunoașterea valorii deținerilor dvs. vă va ajuta să luați decizii cu privire la acțiunile pe care ați putea dori să le eliberați și pe cele pe care trebuie să le dețineți.

Acest lucru se aplică chiar dacă practicați strategia de cumpărare și deținere, deoarece performanța unor acțiuni justifică vânzarea lor mai devreme decât ați planificat inițial.

Investiți mai mult crește randamentul pe care îl veți obține pe termen lung. Bunicul lui Rosenberg știa cu siguranță acest lucru și și-a făcut misiunea de a cheltui fiecare dolar cu gânduri.

Chiar dacă a avut banii pentru a se distruge de lucruri materiale, a ales să-și construiască averea prin investirea resurselor sale suplimentare.

El l-a încurajat pe Rosenberg să facă același lucru oferindu-i un caiet de contabilitate la vârsta de opt ani. Folosind caietul, el l-a învățat pe autor să țină evidența banilor câștigați și cheltuiți, o lecție pe care Rosenberg a găsit-o la îndemână atunci când a început să-și construiască portofoliul.

Deși nu toți suntem la fel de norocoși ca autorul de a avea un bunic cu experiență în finanțe, puteți lua aceste lecții de investiții de la bunicul lui Rosenberg și puteți începe să ieșiți la pensia unui milionar cândva.