Ce ai face dacă o vedetă ți-ar oferi sfaturi de investiții?

Ce ai face dacă o vedetă ți-ar oferi sfaturi de investiții? Ce ai face dacă o vedetă ți-ar oferi sfaturi de investiții?

Domeniul investițiilor îi atrage pe toți. Nu doar agenții de bursă și oamenii obișnuiți, chiar și vedetele nu pot sta departe de el prea mult timp. Și înclinația puternică a investitorilor celebri din ultimii ani a dovedit acest lucru.

Vorbind despre investitori celebri, în 2010, CEO-ul Berkshire Hathaway și investitorul miliardar, Warren Buffett, a fost citat spunând că oamenii ar trebui să învețe să investească de la vedete sportive și vedete precum Jay-Z. Acum, deși unii ar putea crede că a fost un comentariu sarcastic, Buffet a fost de fapt destul de serios în legătură cu asta și există motive întemeiate pentru care a spus asta.

În 2021, Jay-Z a vândut o cotă majoritară a Tidal (afacerea sa de streaming muzical) către Jack Dorsey's Square și 50% din Armand de Brignac (compania sa de șampanie) către LVMH . Și alte câteva celebrități din lumea filmului și a sportului au făcut oferte impresionante care au evidențiat că erau destul de înțelepți când era vorba de probleme legate de bani.

Ceea ce merită menționat este că, atunci când celebritățile manifestă interes pentru o anumită clasă de active, cererea sa crește automat. În consecință, cererea crescută îi atrage pe adepții unor astfel de celebrități să investească în aceleași active și, cel mai adesea, ajung să câștige bani buni din astfel de investiții.

Cu o atenție atentă la astfel de tendințe, mai mulți investitori au apelat la celebrități pentru sfaturi de bani și, potrivit Buffet, au dreptate în acest sens.

Când personalități sportive precum Shaquille O'Neal și Colin Kaepernick și-au lansat companiile de achiziții cu scop special (SPAC), în câteva luni au devenit subiecte fierbinți pentru discuții. Jay-Z a devenit, de asemenea, CVO-ul TPCO și a promis că va strânge 10 milioane de dolari pentru a investi în companiile de canabis deținute de negri. După ce și-au observat idolii câștigând o sumă mare de bani, chiar fanii s-au inspirat să investească în SPAC-uri. 

Cu toate acestea, Comisia SUA pentru valori mobiliare (SEC) sugerează că investiția în SPAC-uri susținute de celebri nu este o idee bună. La 10 martie 2021, SEC a lansat o declarație prin care avertiza investitorii să nu finanțeze SPAC-uri doar de dragul angajamentului celebrităților.

Acesta a informat cetățenii că, de obicei, celebritățile achiziționează participații la companii în condiții diferite și este posibil să nu fie favorabile acționarilor. Autoritatea de reglementare financiară a dezvăluit că anul trecut multe SPAC-uri au tranzacționat sub 10 USD pe acțiune (care era prețul standard de vânzare a acțiunilor către public). 

Ce spun experții?

Dr. C Keith Harrison, profesor la Universitatea din Florida Centrală, spune că nu este nimic în neregulă cu urmărirea mogulilor hip-hop, deoarece ei știu ce ne rezervă viitorul. Când puteți vedea o companie care începe cu două platouri turnând o companie de miliarde de dolari, este evident să investiți în ea, nu?

În timp ce dădea un exemplu de companii cu vedete hip hop, el a numit Uber și Dropbox. Uber a primit o investiție de la Jay-Z, în timp ce Dropbox a primit o investiție de la rapperul Nas.