Cum sa conservi florile mai mult timp

 

Cine nu iubeste florile si aranjamentele florale? Mai toata lumea am spune noi, exceptandu-i in mod evident pe cei care au o serie de alergii la polen.

Si, cu siguranta toata lumea si-ar dori ca aranjamentele florale si florile individuale sa tina cat mai mult timp, sa fie permanent inflorite, sa se ofileasca mai greu si sa obtina un cadru de amenajare desprin din povesti, reclame, filme etc.

Asadar, pentru toti cei care iubesc plantele si florile in special, pentru toti cei care vor sa-si conserve florile mai mult timp, astazi venim cu o serie de recomandari si sfaturi care poate ajuta la acest lucru.

 

Tehnici si sfaturi de conservare a florilor pentru mai mult timp

 

1. Utilizarea unor fertilizatori

Pentru a face plantele sa reziste inflorite mai mult timp, utilizarea unor fertilizatori naturali sau chimici este o solutie excelenta. Acesti feritilizatori vin cu aportul esential de elemente si nutrienti necesari ca plantele sa se dezvolte mult mai repede, sa de-a in floare sau chiar sa duca la crearea fructelor acestora.

Din sfera fertilizatorilor naturali poti utiliza zat de cafea, coji de cartofi, coji de oua, plante uscate etc. toate amestecate sub forma unui amestec denumit compost.

Din sfera fertilizatorilor artificiali poti folosi fertilizatorii sau ingrasamintii existenti in comerti, de forma unor solutii lichide care se dilueaza la o anumita cantitate de apa sau de forma unor bastonase care se introduc direct in pamant.

 

2. Burete umed

Pentru florile de apartament, referindu-ne aici la buchete de flori si flori deja taiate, poti sa le conservi floarea mai mult timp introducandu-le intr-un burete dupa tehnica origami. Hidratarea buretelui cu apa simpla sau cu apa si fertilizator pot face acele flori sa reziste mult mai mult timp (chiar si pana la o luna).

 

3. Zaharul

Zaharul este un nutrient foarte bun pentru conservarea florilor. Astfel, atunci cand primesti flori sau atunci cand le cumperi de la magazinul de specialitate si nu se afla in ghiveci, nu uita sa adaugi in faza in care acestea sunt depozitate si o lingurita de zahar. Acest truc va ajuta florile sa mentina mai mult timp si sa fie mai frumoase si mai bogate.