Cum sa asiguri longevitatea castilor audio

Pasionatii de muzica vor avea intotdeauna la indemana cel putin o serie favorita de casti, pe care v-or incerca s-o conserve cat mai mult timp cu putinta. Cu toate asta, mentinerea unei perechi de casti din punct de vedere estetic si functional este un lucru foarte dificil, la baza fiind marketingul conform caruia firmele producatoare nu si-ar dori nicio secunda sa piarda un numar mare de clienti, pentru ca instinctul te indeamna la o noua achizitie cand nu cumperi un produs trainic si care se defecteaza cu usurinta.

Totusi, cateva mici trucuri si sfaturi de pot ajuta sa le oferi castilor tale o longevitate mai ridicata. De aceea, astazi vom impartasi cu voi cateva astfel de sfaturi utile.

 

Cum sa asigurati o longevitate mai sporita castilor audio

 

1. Investeste intr-o pereche de casti de calitate

Uneori preturi se poate reflecta in calitate, alteori este doar o chestiune de brand. Faptul ca investesti peste 500 sau 1000 lei intr-o pereche de casti nu-ti asigura o longevitate infinita, insa cu siguranta te vei putea bucura mai mult timp de aceste casti daca le oferi grija potrivita. In acelasi timp te vei bucura de o experienta audio mult mai ridicata.

 

2. Foloseste husa

Fie ca ai primit deja o husa la achizitia unei perechi de casti, fie ca-ti achizitionezi una sau ca alegi sa o confectionezi, husa te poate ajuta intr-un anumit procent sa-ti cresti durabilitatea castilor.

Stim ca cei mai multi din noi obisnuiesc sa arunce castile efectiv in geanta sau prin casa, pentru a fi la indemana. Cu toate astea, depozitarea castilor intr-o husa de protectie dureaza doar cateva secunde. Iar daca husa este mai rigida si/sau carcasata, asta ar putea sa te ajute sa previi o serie de accidente si degradarea acestora (de exemplu, sa te asezi pe ele sau sa pui greutate deasupra lor, fie sa le scapi si sa se crape).

 

3. Alterneaza

Existenta a cel putin doua sau 3 perechi de casti poate fi o solutie salvatoare indiferent de context. Alternand castile intre ele nu doar ca vei avea perechi de schimb, insa totodata asiguri o longevitate ridicata fiecareia.