Cum sa transformi un TV obisnuit intr-un Smart Tv

Viteza cu care tehnologia evolueaza ne obliga, in multe cazuri, sa renuntam la cateva dispozitive la cativa ani de la cumpararea lor, chiar daca functioneaza perfect, deoarece nu se adapteaza noilor canoane si formule de divertisment. Odata cu sosirea fluxurilor de date si a televiziunii inteligente, am vazut cum multe televizoare au nevoie de anumite accesorii pentru a deveni televizoare inteligente.

Sa examinam unele dintre cele mai bune accesorii pentru a transforma televizorul nostru traditional intr-un televizor inteligent.

Cum sa transformi un TV obisnuit intr-un Smart Tv

Diferenta dintre cele doua este ca un televizor inteligent se poate conecta la Internet si deschide usa utilizarii serviciilor online, cum ar fi Spotify, Netflix si YouTube, direct de la televizor. Pentru cei care au ramas in generatia anterioara, exista mai multe alternative, cu diferite grade de sofisticare, de a adauga aceste functii la televizor (fara a fi necesar sa conectati direct un computer conventional). Unele computere sunt computere multi-scop; altele, un player multimedia cu acces la servicii de streaming de continut.

Fire Stick TV

Cu cateva luni in urma, a fost introdus unul dintre cele mai populare dispozitive, Fire Stick TV. Un dispozitiv bazat pe Android care este intr-adevar ca unul dintre telefoanele sau tabletele noastre adaptate pentru a fi utilizate cu televizorul. Prin introducerea acestei taste in portul HDMI, televizorul nostru devine instantaneu un televizor inteligent. Dispune de un magazin de aplicatii si, in plus, putem instala si aplicatii precum Netflix, pentru a ne bucura de cea mai buna calitate a continutului streaming. De asemenea, putem instala jocuri si ne putem bucura de comanda inclusa.

Chromecast

Stergeti praful de pe vechiul dvs. televizor si incepeti sa va bucurati de continuturi moderne, fara a fi nevoie de cabluri. Un clasic pentru a converti televizorul nostru intr-un televizor inteligent este Chromecast, dispozitivul Google care ne permite sa trimitem continut de pe orice dispozitiv mobil la televizor, chiar daca acesta nu este Smart TV. De asemenea, ne putem bucura de Apple TV, mai ales daca ne mutam in ecosistemul Apple, un dispozitiv mai asemanator cu Fire Stick, cu propriul sistem de operare. Acesta va permite sa instalati aplicatii si sa vizionati continut de streaming de pe platformele principale.

Android TV Box

Putem face acelasi lucru si cu aplicatia Android TV Box. Exista zeci de modele pe piata, cu preturi intre 30 si 150 de euro. Unul dintre cele mai interesante este XIaomi, o televiziune Mi TV care are Android 6 si va permite sa o utilizati ca un dispozitiv mobil sau tableta prin intermediul telecomenzii sale. Un accesoriu interesant in acest caz pentru audio este un adaptor Bluetooth. Acesta este plasat in iesirea castilor vechi de televiziune si va permite sa ascultati sunetul televizorului fara fir intr-un set de casti fara fir.