De ce sa cumperi un Smart Tv

La fel ca rezolutia Ultra 4K HD si High Dynamic Range (HDR), televizoarele inteligente reprezinta majoritatea a ceea ce veti gasi pe rafturile magazinelor in aceste zile.

Ce este un Smart TV?

Pe scurt, un televizor inteligent incorporeaza un sistem / platforma de operare care va permite sa accesati, sa gestionati si sa vizualizati continut media online.

Cum functioneaza televizoarele inteligente

Televizoarele inteligente acceseaza continut online prin conectarea la acelasi router broadband prin conexiunea Ethernet sau Wi-Fi pe care o utilizati pentru conectarea calculatorului la internet. Ethernet ofera cea mai stabila conexiune, dar daca televizorul dvs. este situat intr-o camera diferita sau la o distanta mare de router, chiar daca se afla in aceeasi camera, Wi-Fi poate fi mai convenabil.

Dupa conectare si pornire, introduceti toate informatiile de conectare necesare, cerute de furnizorul dvs. de servicii Internet (ISP).

Dupa ce v-ati conectat, televizorul inteligent va afisa un meniu pe ecran care include o lista de canale de internet disponibile, care sunt furnizate sub forma de aplicatii (asemanatoare cu aplicatiile de pe un smartphone). Unele aplicatii sunt preincarcate, in timp ce altele pot fi descarcate si adaugate in „biblioteca de aplicatii” a televizorului.

Cand faceti clic pe pictograma pentru un anumit canal / aplicatie, sunteti indreptat catre ofertele de continut pe care le puteti selecta si vizualiza.

In functie de marca si de model, pot exista diferente privind modul in care navigati prin meniul TV inteligent si gestionati aplicatiile.

Beneficiile televizoarelor inteligente

Principalul beneficiu al unui televizor inteligent este accesul la un numar mare de „canale” care ofera programe TV, filme, muzica, fara a fi nevoie sa conectati o antena TV sau sa va abonati la un cablu / satelit. De asemenea, unele televizoare inteligente pot oferi navigarea pe Internet, jocurile, precum si accesul la continutul media compatibil stocat pe PC.

Cand faceti cumparaturi pentru un televizor, aproape toate marcile / modelele ofera un anumit nivel de functionalitate inteligenta care extinde optiunile dvs. de vizionare.

Cu toate acestea, aveti in vedere variatiile in accesul la continut, costurile suplimentare de abonare / plata pe vizionare, eventualele probleme de confidentialitate si necesitatea de a echilibra atractivitatea unui televizor inteligent specific cu alti factori importanti, cum ar fi calitatea imaginii, calitatea sunetului si conectivitate fizica.