Cum sa accesati caractere speciale si emoji pe telefonul Android

e telefonul dvs. Android, nu va limitati la scrierea simbolurilor pe care le vedeti pe tastatura alfabetica. Cele mai multe telefoane Android sunt dotate cu tastaturi alternative. Pentru a accesa aceste tastaturi speciale, atingeti simbolul sau tasta numerica, cum ar fi:

Numarul si varietatea de tastaturi speciale variaza de la telefon la telefon. Este disponibila cel putin o tastatura simbol, desi puteti gasi mai multe tastaturi simbol, tastaturi numerice speciale si chiar tastaturi emoji. Aici sunt afisate patru tastaturi simbolice diferite.

Pentru a comuta tastaturile, gasiti simbolurile speciale, ilustrate aici. Atingeti un simbol pentru a vizualiza un set de caractere alternativ. Desi aceste simboluri si tastaturi variaza, aproape toate telefoanele Android utilizeaza tasta ABC pentru a reveni la tastatura standard, alfa.

Cum sa accesati caractere speciale si emoji pe telefonul Android

Unele simboluri speciale sunt disponibile rapid pe tastatura alfa. Aceste simboluri includ litere cu accent si alte caractere comune. Secretul este sa apasati lung o cheie, cum ar fi tasta A.

Dupa ce apasati lung, glisati degetul in sus pentru a alege o litera din paleta de tip pop-up. Daca alegeti o litera gresita, atingeti tasta „Stergere” de pe tastatura de pe ecran pentru a sterge simbolul gresit.

Unele tastaturi de pe ecran afiseaza simboluri mici langa litere si numere. Daca da, puteti apasa lung tasta pentru a accesa simbolul, similar tehnicii ilustrate.

Emoji sunt imagini minuscule care exprima cuvinte sau concepte. Varietatea emoji este aproape nesfarsita; alegeti o alta paleta din partea de sus a tastaturii.

Emoticoanele folosesc caractere pentru a crea fete sau alte expresii. Spre deosebire de emoji, emoticoanele apar identice pe fiecare smartphone; emoji pot parea subtil diferiti si nu fiecare telefon are acelasi tip.