Cum “repari” un laptop ce functioneaza lent

 

Cu o sumedenie de proiecte in spate sau atunci cand ai un stil de viata alert si nu-ti place sa astepti foarte mult ca sa-ti duci o serie de lucruri la bun sfarsit, faptul ca laptopul sau calculatorul merge exxtrem de incet te poate irita si iti poate strica starea de spirit. Ba chiar deseori exista si riscul ca o comanda sa fie executata mult prea lent si peste altele, cauzand diferite neplaceri precum blocarea unor programe si pierderea unor materiale la care ai trudit din greu.

In foarte multe dintre situatii acest lucru poate fi prevenit sau combatut in mod eficient, simplu si rapid. Iata cum sa intervii!

 

1. Curata-ti calculatorul

Avem deseori obiceiul de a lasa lucruri nefolositoare la intamplare prin casa. Dar acest lucru se intampla si atunci cand vine vorba de telefon sau calculator. Cu siguranta ai cel putin 30% fisiere inutile in memoria calculatorului, fisiere fara de care, de altfel, calculatorul au ar putea functiona mai bine si mai repede. Fa-ti timp sa-ti golesti PC-ul de acestea si ofera-i un boost de functionare.

 

2. Schimba windows-ul

Daca calculatorul tau e mult prea plin si nu stii de unde sa incepi cu curatarea si selectarea fisierelor sau pur si simplu nu ti-ai mai schimbat sistemul de operare de o eternitate, acesta poate fi un semn ca e timpul sa nu mai amani. Daca nu ai lucruri importante sau daca le-ai salvat initial pe un hard extern, iti poti reinstala windows-ul cu usurinta. Acesta poate functiona impecabil ulterior.

 

3. Instaleaza-ti un antivirus

Deseori marea problema pentru care un calculator merge greu sau haotic este prezenta virusilor, lucru pe care il poti combate prin instalarea unui antivirus si executarea periodica a unei “curatenii” generale prin intermediul acesteia. Insa, nu instala niciodata doua antivirusuri care se vor considera unul pe celalalt drept virusi, fapt ce va ingreuna functionarea sistemului de operare.

 

4. Schimba calculatorul

Daca niciuna dintre optiunile de mai sus nu au functionat sau daca calculatorul tau este o alta generatie mai veche, acesta e un semn ca ar trebui sa faci un compromis si sa te orientezi catre achizitia unui nou calculator.