Cum reduci incidenta transpiratiei

Transpiratia se poate transforma intr-unul dintre cele mai neplacute deranjamente fiziologice. Cu toate ca e un aspect cat se poate de normal, cu siguranta nimanui nu-i cade prea bine ideea unei transpiratii aparute din neant care presupune degajarea unor mirosuri neplacute, aparitia unor pete inestetice si sentimentul in sine.

Insa, transpiratia sau cateva dintre caracteristicile prin care aceasta debuteaza poate deveni un aspect de domeniul trecutul daca apelati la cateva trucuri si sfaturi utile pe care vi le vom prezenta in acest material.

Fie ca vorbim de transpiratia de la nivelul mainilor sau de cea la nivelul picioarelor, exista solutii vaste impotriva transpiratiei neplacute si/sau urat mirositoare.

Haideti sa le descoperiti!

  

1. Folosirea bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are o serie vasta de beneficii. Acesta are capacitatea de a atenua bacteriile si de a anula o serie de aspecte neprevazute si nu numai, si inclusiv poate combate transpiratia.

De fiecare data cand optezi pentru igienizarea corpului poti apela la o solutie alcatuita din apa si bicarbonat de sodiu, cu care sa te speli in zonele predispuse la transpiratie. Bicarbonatul de sodiu este o solutie accesibila care va reusi in linii mari sa previna efectele neplacute cu care este insotita respiratia, reusind inclusiv sa trateze sau sa previna aparitia unor rani.

 

2. Stick de alaun

Una dintre cele mai naturale si simple solutii impotriva transpiratiei, care poate inlocui cu succes un deodorant obisnuit, poate fi stick-ul de alaun.

Alaunul este o piatra naturala care se poate folosi ca atare, prin umezire. Practic tot ce trebuie sa faceti e sa umeziti usor capatul sau suprafata cu putina apa si sa-l aplicati in zonele cheie. Stick-ul de alaun are proprietati curative, dezinfectante si igienizante, ajutand la controlul eficient al transpiratiei. Totodata el este foarte eficient in tratarea unor probleme de piele si poate fi folosit inclusiv dupa epilare.

 

3. Solutii specializate pe baza de alcool si aluminiu

In comert exista o serie vasta de solutii pe baza de alcool si aluminiu care blocheaza actiunea glandelor sudoripare, controland si prevenind formarea transpiratiei in exces. Desi unele studii zic ca alcoolul si aluminiu sunt compusi demn de evitat in produse cosmetice, deseori ele pot fi cea mai buna solutie impotriva transpiratiei.