Apa sursă de sănătate

Toți nutriționiștii și medicii recomandă să consumăm zilnic lichide în mod special apă plată care să  ne păstreze hidratați. Cu toții știm că apa și lichidele te ajută să fii hidratat să te văd trezi în formă și  îți dă energie pentru a putea realiza toate obiectivele stabilite în cursul unei zile. Chiar și la TV ni se aduce frecventa aminte că pentru a avea o viață sănătoasă importanță consumă minimum 2 L de lichide pe zi această cantitate diferă de la un om la altul în funcție de greutate și înălțime. Chiar dacă alegi să consumi sucuri sau ceaiuri, apa plată, nu trebuie să lipsească ceaiurile și sucurile îți vor astâmpăra setea dar pentru moment și nu au același beneficii că apa.

Iată de ce e important să bei apă

În primul rând consumul de apă te ajută să te păstrezi hidratat iar Apa este necesară pentru ca o mulțime de funcții ale corpului să poată funcționa normal. Dacă bei apă temperatura corpului rămâne la limita normală care îți permită să efectuezi diferite activități chiar și sportive fără să te simți suprasolicitat. Consumul de apă joacă un rol important în transportul neutronilor și în menținerea funcției creierului. Dacă ai face un experiment și ai încercat să nu consumi suficientă apă cel mai posibil te vei confrunta cu stări de greață, oboseală, dureri de cap, amețeli, și constipație totuși acest experiment nu este în  nici un caz recomandat. 

În al doilea rând apa te ajută dacă dorești să scazi în greutate. Specialiștii în nutriție recomandă celor care își doresc să piardă câteva kilograme în plus să bea apă înainte de masă această te ajută să te menții sătul mai ușor și să îți reduci pofta de mâncare.  Au fost realizate chiar și studii pentru a aproba acest fapt și se considera că consumul la 500 ml de apă înainte de fiecare masă a căzut pierderea în greutate cu până la 44%, cu condiția că alimentele consumate să fie sănătoase, acest studiu a fost realizat pe o perioadă de 12 săptămâni.

Consumul de apă mai are și alte beneficii precum îmbunătățirea sănătății pielii, prevenirea pietrelor la rinichi, alinarea durerilor de cap, și îmbunătățirea stării de spirit.

Dacă îți dorești să adopți un stil de viață mai sănătos consumă cel puțin 2 litri de apă în fiecare zi, acesta are o mulțime de beneficii și te poate face să te simți mai bine.