Cum reducem simptomele spondilozei

 

Tot mai multe persoane din zilele noastre, de diferite varste, se confrunta cu aparitia spondilozei, o deformare a coloanei vertebrale. Aparitia spondilozei are mai multe cauze si poate fi intr-o forma mai simpla ce poate fi atenuata cu succes, dar si in forme mai ample ce pot necesita o serie de interventii chirurgicale. Din pacate, pana in prezent, nu s-a gasit niciun remediu 100% eficient care sa combata aceasta afectiune definiti, astfel ca nu ramane decat sa te preocupe un stil de viata si o serie de practici adecvate, prin intermediul carora sa reduci simptomele neplacute.

Iata asadar cateva dintre lucrurile pe care le poti incerca.

  

1. Corectarea pozitiei

Pozitia necorespunzatoare este una dintre principalele cauze pentru care apare spondiloza si simptomele acesteia. Deseori spondiloza debuteaza prin dureri de spate, stari de ameteala si chiar greata, aceste simptome fiind extrem de neplacute.

Astfel, pozitia corpului si respectiv a spatelui, are un rol extrem de important in viata de zi cu zi, pentru prevenirea acestor simptome.

Optati pentru o pozitie a corpului cat mai dreapta, atat in timpul somnului, cat si in timpul activitatilor zilnice. Daca obisnuiti sa lucrati la calculator, evitati lucrul in plat sau in pozitii diverse si optati pentru scrierea la birou sau la masa, prin utilizarea unui scaun care sa mentina spatele drept.

 

2. Masajul

Masajul se pare a fi una dintre cele mai eficiente metode pentru a controla durerile de spate si blocajele care apar in cazul spondilozei. De aceea, masajul regulat, acasa sau prin intermediul unitatilor medicale abilitate, poate avea un efect benefic pe termen lung.

Puteti apela la o serie de creme emoliente cu efect calmant si detensionant, care sa puna sangele in miscare si care sa previna acumularea tensiunilor.

 

3. Utilizarea analgezicelor

Desi este de preferat sa nu apelezi la automedicatie, ci sa contactezi un medic specialist care sa te indrume corespunzator catre un potential tratament ce-ti va aduce alinare, deseori utilizarea unor analgezice este inevitabila.

Poti inlocui deseori medicamentatia si cu baile cu sare sau cu cele la care sa folosesti o seerie de uleiuri esentiale cu efect calmant si relaxant.