Cum previi infectiile dentare

Daca ar fi sa intrebi o femeie ce parere are despre durerile dentare, cu siguranta aceasta ti-ar spune adesea ca aceste dureri sunt mai insuportabile chiar si ca durerile facerii. Asta pentru frecventa si intensitatea lor este adesea coplesitoare si apare in momentele cele mai neplacute.

La baza durerilor dentare se afla intotdeauna o infectie care vine deseori cu o serie de complicatii.

Asadar, dantura este foarte importanta si nu ar trebui sa asteptam pana intr-un astfel de moment tragic si dureros pentru a avea grija de zambetul nostru. Cu totii putem preveni aparitia acestor dureri intr-o foarte mare masura, iar intregul proces nu este deloc complicat. Iata cum poti face asta.

 

l  Mergi la control periodic

Nu astepta sa se instaleze durerea ca sa-ti faci o programare la medic. Chiar daca dantura ta pare intr-o perfecta stare, regula zice ca e bine sa te prezinti la medic cel putin o data la 3-6 luni pentru un control de rutina.

 

l  Fa-ti o igiena completa

Igiena completa a dintilor dureaza nici mai mult nici mai putin de 3 minute. Aceasta trebuie sa cuprinda atat spalatul propriu-zis pe dinti, cat si utilizarea apei de gura si a atei interdentare. Periutele electrice de dinti pot fi ineficiente deseori, in special daca alegi peria nepotrivita. Specialistii atentioneaza ca o perie electrica cu adevarat eficienta ajunge deseori peste 500 lei, iar utilizarea ei se face doar pe o dantura in perfecta stare.