Cum previi infectia urinara

Infectia urinara este una dintre cele mai intalnite afectiuni din zilele noastre, cu precadere la femei. Studiile arata ca femeile se confrunta pe parcursul vietii lor cel putin o data cu infectie urinara, afectiune care poate fi totusi prevenita sau remediata cu usurinta. Iti vom oferi in cele ce urmeaza cateva recomandari despre cum poti face si tu acest lucru.

 

Cum previi infectia urinara

 

l  Cosnsum optim de lichide

Infectia urinara poate aparea ca urmare a unei difunctii a rinichilor, consumul unor cantitati cat mai generoase de apa fiind extrem de important. Asadar, consuma cu regularitate cat mai multa apa simpla, de preferat filtrata. Ceaiurile pot contribui si ele, insa atentie - consumul lor nu inlocuieste cantitatea de apa de care are nevoie organismul si poate fi nociv.

 

l  Alimentatie sanatoasa

Si consumul alimentelor cat mai naturale si mai putin procesate poate avea un efect benefic in men tinerea sanatatii aparatului urinar. De asemenea, in fructe si legume proaspete vei regasi cantitati foarte mari de apa, lucru ce va favoriza prevenirea infectiei urinare si acidifierea urinei.

 

l  Analize regulate

Este mai bine sa previi decat sa tratezi! Alaturi de lucrurile mentionate anterior asigura-te ca ai investigatiile medicale la zi si ca rinichii functioneaza optim.