Infecția urinară: cauze, simptome și tratamente

Infectia urinara Infectia urinara

Infecția urinară este foarte des întâlnită și, dacă e tratată corespunzător, nu reprezintă o problemă gravă. De regulă, este asociată cu femeile, însă infecția urinară la bărbați și chiar la copii este aproape la fel de frecventă.

Așa cum aminteam mai sus, dacă este tratată corespunzător, aceasta nu va avea consecințe neplăcute. Tocmai de aceea, este foarte important să știi care sunt cauzele, simptomele și modalitățile de tratament.

Infecția urinară: cauze

Dacă vorbim de cauzele infecției urinare, atunci trebuie să știi că motivul pentru care apare preponderent la femei ține de uretră, mai exact de lungimea acesteia. Uretra este canalul care face legătura cu vezica urinară și prin care corpul elimină urina.

La femei, spre deosebire de bărbați, ea este mult mai scurtă, iar acest lucru favorizează apariția bacteriilor. De asemenea, poziționarea anusului lângă tractul urinar predispune la migrarea bacteriilor spre uretră.

În majoritatea cazurilor, bacteria responsabilă de îmbolnăvire este Escherichia coli (E.coli), însă uneori și excesul de antibiotice poate fi responsabil de declanșarea afecțiunii.

Surprinzător, antibioticele sunt folosite și pentru a trata această problemă de sănătate: în majoritatea cazurilor, medicii prescriu pentru infecția urinară antibiotic (pastile), dar și un tratament naturist, precum Urinosalm, disponibil pe Ayurmed.ro, magazin online de produse naturale

Clasificarea infecțiilor urinare

În funcție de zona afectată, infecțiile urinare sunt clasificate astfel:

  • Cistită: apare, de regulă, doar la femei, fiind practic o inflamație a vezicii urinare.

  • Uretrită: se întâlnește, de regulă, la bărbați și este cauzată de agenți patogeni care se transmit prin contact sexual.

  • Pielonefrită: este o inflamație la nivelul rinichilor, provocată de o cistită care nu a fost tratată corespunzător.

Simptome și tratament

Dacă vorbim de simptomele infecției urinare, atunci trebuie să știi că fiecare tip are manifestări specifice, în funcție de zona în care este localizată.

În cazul cistitelor și uretritelor, simptomele frecvente sunt:

●       Urinări foarte dese;

●       Usturime și durere în timpul urinării;

●       Greață;

●       Vărsături frecvente;

●       Durere sub cutia toracică;

●       Febră, ocazional frisoane.

În cazul pielonefritelor, simptomele frecvente sunt:

●       Dureri în părțile laterale, oarecum sub cutia toracică;

●       Durere de spate;

●       Febră mare;

●       Senzație de greață;

●       Frisoane.

După vizita la medic și stabilirea diagnosticului, medicul îți va recomanda tratamentul în funcție de tipul afecțiunii pe care îl ai. De obicei, așa cum aminteam și anterior, antibioticul pentru infecția urinară la femei este una dintre cele mai bune modalități de a trata această problemă de sănătate, iar dacă vorbim de gravide, atunci este prescris antibiotic cu doză unică.

Antibioticele sunt însoțite de recomandarea unor probiotice, precum și a unor remedii naturiste eficiente, precum cele de la Ayurmed, în special Urinosalm.

Acest remediu este, practic, o combinație de fitonutrienți activi, care contribuie din plin la menținerea sănătății rinichilor și a sistemului tău urinar, dar și la desfășurarea normală a procesului de formare și eliminare a urinei din corp.

Printre efectele sale benefice se numără și abilitatea de a reduce durerea asociată cu acest tip de infecții și senzația de arsură ce apare în urma urinării frecvente.

Produsele Ayurmed, un ajutor de nădejde pentru păstrarea sănătății organismului

Produsele Ayurmed își propun să creeze obiceiuri sănătoase, să prevină îmbolnăvirea organismului, dar și să aducă beneficii de durată sănătății tale.

Toată gama de produse disponibile pe ayurmed.ro îmbină principiile remarcabile ale tradiției medicale ayurvedice cu materia primă naturală, de proveniență controlată, obținută din culturi ferite de poluare și cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație ale liniei de producție, care permit conservarea proprietăților terapeutice ale produsului final, pentru ca tu să te poți bucura de cele mai bune rezultate.