Care sunt beneficiile purtării aparatului dentar?

aparat dentar aparat dentar

Aparatul dentar reprezintă o metodă de tratament care corectează o anomalie dentară și redă zâmbetului natural funcționalitatea și estetica. Cu toate că reprezintă o recomandare medicală, pacienții se întreabă dacă să poarte sau nu aparat dentar, în majoritatea cazurilor din considerente estetice. Dinții înghesuiți, diastema (strugăreața) sau spațiile interdentare mari, mușcătura incorectă pot, într-adevăr, să afecteze frumusețea zâmbetului, însă aceste probleme dentare necesită un tratament ortodontic îndeosebi din motive ce țin de funcțional și sănătatea orală pe termen lung.

Frumusețea și sănătatea zâmbetului pot fi redate cu ajutorul acestui tratament stomatologic, asta este cert. Însă pentru a obține cele mai bune rezultate este important să alegem corect atât medicul specialist ortodont, cât și tipul de aparat dentar.

Cine poate realiza tratamentul ortodontic?

Tratamentul cu aparat dentar și redresările ortodontice pot fi realizate numai sub coordonarea unui medic specialist în ortodonție și ortopedie dento-facială. Ortodonția este o știință care presupune predictibilitate, control și viziune în timp.

Care sunt beneficiile purtării aparatului dentar?

Aparatul dentar este un tratament de redresare a anomaliilor dento-faciale, de la dinți cu spații interdentare mari, la înghesuiri dentare și diferite forme de malocluzie. Este recomandat atât copiilor, cât și adulților, având (pe lângă cel de corectare a dinților) un număr mare de beneficii.

Îmbunătățește sănătatea orală

Ritualul de igienizare dentară acasă, precum periajul dentar și utilizarea aței dentare, nu poate fi realizat corect atunci când există dinți înghesuiți sau strâmbi. Așadar, spațiile dentare și interdentare nu vor fi curățate eficient și vor rămâne resturi alimentare care vor favoriza acumularea bacteriilor, a plăcii bacteriene și a tartrului, care în timp, pot determina apariția cariilor dentare, gingivită și respirație neplăcută (halitoză). Aceste probleme pot fi evitate prin montarea unui aparat dentar ce, din moment ce corectează zâmbetul, îmbunătățește tehnicile de igienă orală.

Elimină durerile de dinți

Dinții incorect aliniați pe arcadă pot face ca pacientul să se confrunte cu diverse dureri dentare (inclusiv dureri cauzate de mușcarea din greșeală a limbii sau a pereților laterali ai cavității bucale, dureri ale articulațiilor temporo-madibulare). Tratamentul ortodontic ajută pacientul să scape de aceste dureri, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții.

Îmbunătățește fizionomia feței

Problemele de natură ortodontică pot afecta și fizionomia feței, nu doar aspectul zâmbetului. Așadar, prin purtarea unui aparat dentar, fizionomia se va îmbunătăți semnificativ, oasele și dinții își vor recăpăta poziția firească redând arminie chipului,  iar pacientul va câștiga mai multă încredere în sine.

Îmbunătățește vorbirea

Incapacitatea de a deschide gura în poziția corectă poate conduce la dificultăți de pronunție. Alinierea corectă a dinților cu ajutorul aparatului ortodontic vine astfel în ajutorul pacientului, corectând mușcătura sau maxilarul și, implicit, îmbunătățind vorbirea.

Pe lângă beneficiile anterior menționate, corectarea zâmbetului cu ajutorul aparatului ortodontic este o investiție înțeleaptă. Pe termen lung, se va face o economie de timp și de bani, deoarece nu vor mai fi necesare tratamente pentru rezolvarea diverselor afectiuni ce vor fi cauzate de dinții malpoziționați.

Așa cum am spus și la început, este vital ca pentru obținerea celor mai bune rezultate să se apeleze la ajutorul unui medic specialist ortodont de încredere. Acesta trebuie să aibă vastă experiență în domeniul său, să ofere informații personalizate în funcție de nevoile specifice ale pacientului și să utilizeze doar materiale de înaltă calitate. Tot pentru rezultate excelente, contează acuratețea actului medical și transparența acestuia, precum și garanția oferită pentru aparatul ortodontic.

Green Dental – tratamente ortodontice eco-friendly, realizate de medici stomatologi cu experiență

Green Dental, prima clinică eco-friendly din România, oferă pacienților tratamente stomatologice de ultimă generație bazate pe prevenție, cu intervenții minim invazive. În cadrul Green Dental, persoanele care se confruntă cu probleme ortodontice pot opta pentru diferite tipuri de aparate dentare, dintre care:

<!--[if !supportLists]-->●     <!--[endif]-->aparate dentare “Safir” – sunt preferatele vedetelor deoarece sunt discrete și puțin vizibile, grație brackeților realizați din cristal transparent;

<!--[if !supportLists]-->●     <!--[endif]-->aparate dentare “Incognito” – oferă rezultate mai rapide comparativ cu clasicele aparate ortodontice, fiind complet ascunse vederii (amplasate în spatele dinților);

<!--[if !supportLists]-->●     <!--[endif]-->aparate dentare metalice – sunt modelele clasice și se remarcă prin rezistență mare și preț accesibil, fiind considerate cele mai scurte tratamente dentare;

<!--[if !supportLists]-->●     <!--[endif]-->aparate dentare ceramice – sunt estetice, ușor de igienizat și asigură un confort ridicat pacienților datorită suprafețelor lustruite;

<!--[if !supportLists]-->●     <!--[endif]-->aparate dentare “Win” – realizate prin tehnologia CAD-CAM, sunt tratamente de mare precizie, aplicate pe interiorul dinților, ce asigură un grad minim de disconfort și eficiență maximă (reduc considerabil timpul de tratament).

Echipa medicală supraspecializată, alături de aparatura de ultimă generație și locațiile ultra performante, transformă Green Dental în alegerea ideală pentru cei care doresc tratamente stomatologice de înaltă calitate. Pentru programări, puteți oricând completa formularul din secțiunea Contact de pe site-ul Greendental.ro, urmând ca un consultant să vă contacteze și să vă ofere toate informațiile de care aveți nevoie.