Acestea sunt beneficiile plantei minune- Eucalipt

Eucaliptul este o plantă care face parte din Myrtaceae. Planta este cunoscută pentru numeroasele sale beneficii în ceea ce privește pielea, părul, corpul și mintea. Continuați să citiți și aflați cum vă poate ajuta Eucaliptul, în special sub formă de ulei aromat.

 

Eucalipt - Acestea sunt beneficiile plantei minune

Ajută împotriva tusei

Eucaliptul este folosit de sute de ani ca remediu pentru tuse deja. Planta vă poate ajuta să vă curățați gâtul și să eliminați mucusul, ceea ce vă face mai greu să respirați. Puteți folosi ulei de eucalipt și îl puteți freca pe piept, sau puteți trece peste produsele de pe ghișeu, cum ar fi VapoRub sau Puryia. O altă metodă excelentă de utilizare a eucaliptului, atunci când aveți o răceală, este punerea unor picături de ulei de eucalipt în apă fierbinte și inhalarea acestuia.

Păstrează bug-urile la distanță

Toată lumea știe cât de enervante pot fi bugurile, mai ales vara. În timp ce majoritatea erorilor sunt doar enervante, unele dintre ele sunt, de asemenea, foarte periculoase pentru sănătatea ta și pot transfera cu ușurință boli periculoase. Există multe repelente împotriva erorilor pe care le puteți obține în magazin, cu toate acestea sunt foarte scumpe și pline de substanțe chimice nesănătoase. O modalitate excelentă, foarte reușită și cu miros bun de a ține gândacii departe este un amestec de lămâie și ulei de eucalipt. Doar amestecați câteva picături din fiecare ulei și frecați-l la îndemână pe braț. Veți vedea cât de afectivă este această alternativă ușoară și ieftină la spray-ul nesănătos.

Poate fi folosit pentru dezinfectarea rănilor

Eucaliptul este, de asemenea, o modalitate excelentă de a dezinfecta rănile și de a le ajuta să se vindece. Chiar și acum sute de ani, planta a fost folosită de oameni pentru a curăța rănile și a combate infecțiile. Puteți găsi pur și simplu creme la farmacie care conțin serul plantei și vor accelera procesul de vindecare.

Ajută împotriva vopselelor articulare

Odată cu vârsta sau cu mult sport, vopseaua pentru articulații este un efect secundar comun și foarte dureros. Cu toate acestea, marea plantă de eucalipt ne poate ajuta și să ne ușurăm vopselele articulare. Prin proprietățile sale antiinflamatoare și de calmare a durerii, eucaliptul este adesea utilizat în produsele fără prescripție medicală, cum ar fi „Neosporin” sau „Hot Cream”. De asemenea, puteți masa locul care vă doare cu câteva picături de ulei de eucalipt și veți vedea cum durerea articulară se va îmbunătăți.

Bun pentru dinții proaspeți

Prin proprietățile sale antibacteriene și antiinflamatorii, eucaliptul este excelent și pentru dinții sănătoși, gingia etc. Nu este doar un ingredient obișnuit în multe paste de dinți, ci și o alternativă excelentă pentru spălarea gurii față de menta. Doar puneți câteva picături de ulei de eucalipt în apă și spălați. Eucaliptul vă va lăsa cu o gură proaspătă și respirație și o gură sănătoasă.

Eucalipt pentru păr puternic

După cum am văzut deja, eucaliptul este o adevărată plantă minune. Pe lângă faptul că e bine pentru corpul tău și calmant pentru mintea ta, eucaliptul, este excelent și pentru părul tău. Eucaliptul are proprietăți antimicrobiene, antifungice și erbicide și, prin urmare, stimulează rădăcinile părului, ceea ce duce la un păr mai lung, mai strălucitor și mai plin. Puteți cumpăra șampoane care deja includ eucalipt sau pur și simplu adăugați câteva picături de ulei de eucalipt 

in sampon