Beneficiile painii cu seminte

In timp ce painea alba simpla este un element primordial ce nu lipseste de pe mesele multor persoane, painea cu seminte este o adevarata delicatese care vine cu numeroase beneficii.

Adesea, acest tip de paine are la baza faina integrala (dar nu exclusiv; in functie de producator si de reteta proprie) sau neagra, dar exista si diferite alte variante.

Acest tip de paine, realizat din fainuri de calitate vine cu o crusta crocanta si/sau un miez bogat in numeroase seminte, acestea oferind acestui tip de paine cele mai mari beneficii.

 

Semintele utilizate precum cele de floarea soarelui, mac etc. sunt bogate in substante nutritive si uleiuri naturale ce contribuie la o buna digestie si care totodata pun baza unui organism sanatos. In acelasi timp, painea cu seminte este absolut delicioasa si speciala la gust, dar nu poate fi omisa si satietatea acestei paini. In timp ce painea clasica parca atrage organismul ca un magnet in ceea ce priveste portia de consum, painea cu seminte este atat de bogata in substante nutritive chiar si de pana la 5 ori mai mult, ceea ce inseamna ca vei consuma o cantitate mult mai mica si te vei bucura de o masa mai satioasa, fara a ti se face foame intr-un timp atat de scurt precum odinioara.