Beneficiile ale uleiului de masline

Uleiul de măsline este considerat unul dintre cele mai sănătoase uleiuri din lume. Durata medie de viață a oamenilor este mai mare acolo unde uleiul de măsline face parte din dieta lor zilnică.

Previne accidentul vascular cerebral

Se știe că accidentul vascular cerebral este una dintre principalele cauze de deces în țările dezvoltate. Nu afectează doar persoanele în vârstă, ci și adulții tineri.

Multe studii sugerează că persoanele care consumă ulei de măsline în mod regulat au un risc mult mai scăzut de accident vascular cerebral.

Antiinflamator

Funcționează ca și pilula ta de „ibuprofen”. Antioxidanții puternici prezenți în uleiul de măsline extravirgin prezintă proprietăți antiinflamatorii puternice. 

Acidul oleic și oleocanthalul sunt elementele responsabile pentru aceste beneficii fantastice. 

Oleocanthal este ingredientul cheie, în principal responsabil pentru efectul său asemănător ibuprofenului.

Ajută diabetul de tip II

Uleiul de măsline extravirgin combinat cu o dietă mediteraneană poate reduce semnificativ riscul de diabet de tip 2, sugerează multe studii observaționale și studii clinice.

Uleiul de măsline extravirgin poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină a unei persoane, rezultând protecția împotriva diabetului de tip 2 sau ușurând gestionarea diabetului preexistent.

Utilizare: Luați 30 ml de ulei de măsline extravirgin zilnic.

Anti-bacterian

Uleiul de măsline extravirgin posedă proprietăți antibacteriene și, prin urmare, s-a dovedit a fi eficient împotriva unei bacterii urâte, Helicobacter pylori , care poate provoca ulcere de stomac și cancer de stomac .

Demachiant

Poate funcționa ca un demachiant eficient. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați câteva picături într-o bile de bumbac și să ștergeți ușor zona.