Beneficiile uleiului de cocos

ulei de cocos ulei de cocos

Beneficiile și utilizările uleiului de cocos depășesc ceea ce stiu majoritatea oamenilor.

Combinația sa unică de acizi grași poate avea efecte pozitive profunde .

Cercetările au descoperit în sfârșit secretele acestui fruct uimitor; și anume grăsimile numite acizi grași cu lanț mediu (MCFA), aceste grăsimi specifice includ acidul Caprilic, Lauric și Capric.

Iată care sunt principalele beneficii ale uleiului de nucă de cocos care au fost confirmate experimental în studiile umane:

Uleiul de cocos poate creste nivelul de energie si te ajuta sa arzi mai multe grasimi.

Obezitatea este în prezent una dintre cele mai mari probleme de sănătate din lume. În timp ce unii oameni consideră că obezitatea este doar o problemă de calorii, alții cred că și sursele acestor calorii sunt critice. Este un fapt că diferite alimente ne afectează corpul și hormonii în moduri diferite. În acest sens, o calorie NU este o calorie. Trigliceridele cu lanț mediu (MCT) din uleiul de nucă de cocos pot crește consumul de energie comparativ cu aceeași cantitate de calorii din grăsimile cu lanț mai lung .

Acidul lauric poate distruge virusi,bacterii si fungi

Aproape 50% din acizii grași din uleiul de de cocos este Acidul lauric cu 12 carbon. Atunci când uleiul de nucă de cocos este digerat de enzime, acesta formează și un monoglicerid numit monolaurin. Atât acidul lauric cât și monolaurinul pot ucide agenți patogeni dăunători precum bacteriile, virusurile și ciupercile .

Efectele asupra populatiilor care consuma cantitati mari de cocos

Studiile asupra polinezienilor , popor cu viață liberă care consumă ulei de cocos, au arătat că uleiul  nu are un impact negativ asupra sănătății cardiovasculare și, de fapt, poate fi benefic față de alți indicatori, precum ateroscleroza.

Uleiul de cocos poate ajuta la pierderea in greutate

Având în vedere că uleiul de cocos poate reduce pofta de mâncare și poate crește arderea grăsimilor, acesta vă poate ajuta și să pierdeți în greutate.

Uleiul de nucă de cocos pare a fi eficient în special în reducerea grăsimii abdominale, care se află în cavitatea abdominală și în jurul organelor. Un studiu efectuat la 40 de femei cu obezitate abdominală, suplimentând cu 30 ml  de ulei  de cocos pe zi a dus la o reducere semnificativă atât a IMC cât și a circumferinței taliei într-o perioadă de 12 săptămâni.