Cum ne protejam tabletele si smartphone-urile de atacuri cibernetice

Tabletele si smartphone-urile sunt prea lente? Aveti grija! Este posibil ca dispozitivele dvs. sa fie afectate de virusi, programe malware sau spyware. Majoritatea oamenilor cred ca virusii, programele spion si malware sunt doar pentru computer, desktop sau laptop. Acest lucru este gresit, deoarece acesti virusi va pot afecta si tabletele si smartphone-urile. Pe masura ce utilizarea aplicatiilor si a software-ului a crescut pe tablete si smartphone-uri, a crescut si problema virusilor.

Utilizati aplicatiile antivirus

Exista diferite programe antivirus disponibile pe piata, cu caracteristici eficiente care pot face ca tabletele si smartphone-urile sa fie mai sigure. S-ar putea sa stiti ca exista diferite companii care ofera gratuit diverse aplicatii antivirus. Deci, inainte de a descarca orice aplicatie antivirus, retineti ca acestea ar trebui sa fie bine cunoscute sau populare.

Sfaturi pentru a va proteja tabletele si smartphone-urile de atacuri cibernetice

  • In timp ce folositi site-uri de socializare precum Facebook, Gmail si oricare altul, nu faceti niciodata clic pe linkul de la persoanele necunoscute. Este posibil ca linkul sa contina virus.
  • Inainte de a instala software-ul antivirus, fiti constienti de software-ul duplicat, deoarece poate fi o sursa de virusi.
  • Nu conectati niciodata tabletele sau smartphone-urile la un computer despre care nu aveti cunostinte. Verificati mai intai nivelul de securitate si protectia antivirus pe care o foloseste.
  • Inainte de a utiliza diferite servicii furnizate de Internet, cum ar fi Internet Banking si multe altele, asigurati-va ca aplicatia pe care o instalati este gratuita si furnizata de compania respectiva.
  • In timpul descarcarii aplicatiilor, asigurati-va ca aplicatiile pe care le descarcati sunt furnizate de un magazin de aplicatii fiabil, si nu de un magazin fals.
  • Verificati review-urile oferite de magazinul de aplicatii inainte de a descarca o aplicatie. Aplicatiile pot contine virusi. Deci, descarcati daca este mentionata ca fiind fara virusi