Cum ne protejam contul Facebook de hackeri

Vom dezvalui toate metodele pe care hackerii le folosesc in general pentru a sparge parola contului Facebook cu usurinta. Trebuie sa cititi toate aceste metode, sa fiti atenti la toate atacurile si sa va protejati contul Facebook de hackeri.

Vom prezenta o serie de moduri in care hackerii controleaza contul Facebook. Securitatea este prima prioritate pentru multi utilizatori, asa ca feriti-va de hackeri si protejati contul dvs. Facebook de hackeri.

Phishing este in continuare cel mai popular vector de atac folosit pentru a sparge conturile Facebook. Exista diferite metode pentru a efectua atacuri de tip phishing. In cazul atacurilor simple de tip phishing, un hacker creeaza o pagina de autentificare falsa care arata exact ca pagina reala din Facebook si apoi cere victimei sa se conecteze. Odata ce victima se logheaza prin pagina falsa, „Adresa de e-mail” si „Parola”, sunt stocate intr-un fisier text, iar hackerul descarca apoi fisierul text si pune mana pe acreditarile victimei.

Cum sa evitati atacurile de tip phishing

  • Nu conectati niciodata contul dvs. Facebook pe alte dispozitive
  • Utilizati Chrome, identifica pagina de phishing.
  • Evitati e-mailurile care va solicita sa va conectati la contul dvs. Facebook

Keylogging-ul este cel mai simplu mod de a sparge o parola pe Facebook. Keyloggingul poate fi uneori atat de periculos incat chiar si o persoana cu o buna cunoastere a computerelor poate cadea in plasa. Un Keylogger este in esenta un mic program care, odata instalat pe computerul victimei, va inregistra tot felul de victime pe computerul sau. Jurnalele sunt apoi trimise inapoi la atacator fie prin FTP, fie direct la adresa de e-mail a hackerilor.

Cum sa evitati Keyloggerii

  • Intotdeauna descarcati software de pe site-uri web de incredere
  • Scanati unitatile USB pentru virus
  • Avand un bun antivirus si de securitate

Parolele salvate din browser. Dupa cum stim cu totii, de fiecare data cand va conectati pe un cont in browser, browserul va cere sa salvati numele de utilizator si parolele pe un computer. Oricine va poate sparge conturile Facebook de la managerul de parole pentru browser.

Cum să vă protejați

  • Nu salvați niciodată datele de conectare în browser.
  • Utilizați întotdeauna parola puternică pe computer.