Cum ingrijesti in mod corespunzator pestii de acvariu?

  • Sâmbătă, 4 Septembrie 2021
  • Animale
  • Publicat de
https://cdn.contentspeed.ro/0740990099100.websales.ro/cs-content/cs-photos/products/original/diversa-acvariu-80-curb-negru-80x35x40-cm-112-l_13301_1_1571992362.jpg https://cdn.contentspeed.ro/0740990099100.websales.ro/cs-content/cs-photos/products/original/diversa-acvariu-80-curb-negru-80x35x40-cm-112-l_13301_1_1571992362.jpg

Exista numeroase persoane care indragesc foarte mult cainii si pisicile si isi doresc un astfel de animal de companie, insa din pacate dupa scurt timp afla ca intr-un fel sau altul ca au o anumita alergie la parul acestora, ceea ce le pune in situatia de a renunta la acestea. In astfel de situatii, foarte multi dintre cei care isi doresc un animal de companie isi indreapta atentia inspre pestii de acvariu, care nu provoaca alergii. Desigur acesta nu este unicul motiv pentru care o persoana opteaza pentru pesti de acvariu, astfel ca in timp ce unii sunt alegerici la parul de animale, altii nu doresc dezordine in locuinta, astfel ca pestii de acvariu reprezinta o alegere cat se poate de potrivita in astfel de situatii. Mai mult decat atat, acvariul cu pesti este totodata si un produs de decor exceptional pentru locuinta. Intretinerea pestilor desi poate parea un lucru mai simplu decat situatia in care se opteaza pentru pisici sau caini, in realitate si pestii au nevoie de o intretinere destul de amanuntita pentru a putea ramane sanatosi pentru vreme indelungata. 

Este adevarat ca necesitatile pestilor nu sunt atat de multe si acestia nu produc niciun fel de dezordine in locuinta, insa "casa" acestora este locul caruia trebuie sa ii acordam o atentie deosebita. Vorbim desigur despre clasicul acvariu, locul in care vom pastra pestii pe care ii vom achizitiona. Iata asadar cateva lucruri esentiale de care vei avea cu siguranta nevoie pentru a putea intretine cat mai bine pestii de acvariu.

Un acvariu suficient de mare.

Daca este vorba despre 1 sau 2 pestisori, atunci un acvariu de marime medie este suficient pentru a le asigura tot spatiul necesar, insa daca cumva in viitorul nu foarte indeparatat iei decizia de a mai achizitiona cativa, atunci cu certitudine va trebui sa iei in calcul achizitionarea unui acvariu mia mare. Este important de avut in vedere faptul ca intr-un acvariu nu intra doar pestii, ci si alte cateva obiecte menite sa imbunatateasca calitatea vietii acestora. Astfel, daca in viitor doresti sa achizitionezi mai multi pesti, este esential sa te asiguri ca vei cumpara si un acvaiu pe masura. 

Cumpara intotdeauna hrana de calitate.

Hrana pentru pesti nu reprezinta un cost care ar trebui sa fie nicidecum peste posibilitatile personale avand in vedere ca aceasta are un pret de achizitie foarte accesibil. La acest capitol, recomandarea veterinarilor este aceea de a-ti indrepta mereu atentia inspre hrana de calitate pentru ca intr-un final, intre hrana si starea de sanatate a pestilor pare sa existe o legatura foarte stransa. 

Nu uita de accesoriile special concepute pentru acvariu.

Daca iti doresti tot ce este mai bun pentru pestii tai de acvariu, atunci este necesar simultan sa iei in calcul si achizitionarea unor accesorii pentru acvariu. Daca acestea au de cele mai multe ori un rol estetic pentru noi, pentru pesti ele reprezinta un strict indispensabil. Algele, oxigenul sau pietrisul reprezinta doar cateva lucruri la care poti apela atunci cand doresti sa infrumusetezi acvariul .