Creaza casa perfecta pentru pisica ta

Adoptarea unei pisici pare o sarcină ușoară, dar există mai multe lucruri decât ar crede cineva. În primul rând, adoptarea oricărui animal de companie poate costa destul de mulți bani, ca să nu mai vorbim că va dura mult timp și energie pentru a vă adapta la noua viață cu animalul dvs. de companie. În afară de asta, pisica va avea nevoie și de timp și spațiu pentru a se adapta și a se simți confortabil în noul său mediu. Pentru a vă pregăti casa pentru noul dumneavoastră bebeluș de blană, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le faceți înainte de a le adopta.

Cat-Proof

Primul lucru pe care trebuie să-l faci înainte de a-ți aduce acasă noua pisică este să te asiguri că locul tău este rezistent la pisici. Aceasta înseamnă în principal să vă asigurați că nu există lucruri care să vă poată dăuna pisicilor, cum ar fi cablurile electronice sau vasele de sticlă care se pot rupe.

Îndepărtați plantele

Un lucru pe care unii oameni îl ignoră este plantele. Există o mulțime de plante toxice pentru animale, inclusiv pisici. Și, deși ați crede că pisica ar ști să nu le mănânce, ocazional ciugulesc lucruri pe care nu ar trebui. Deci, dacă aveți plante care vă pot dăuna pisicii, luați în considerare punerea lor în afara sau undeva la care pisica nu va ajunge, ca o altă cameră cu ușa închisă.

Ascundeți produsele chimice

Acest lucru este de la sine înțeles, dar substanțele chimice sunt la fel de periculoase pentru pisici ca și pentru oameni. Puneți toate produsele de curățat și alte substanțe chimice pe care le-ați putea folosi. Le puteți pune pe toate într-un dulap - doar unul în care pisica nu va putea intra.

Pericole de strangulare

Un alt pericol în casă este strangularea. De exemplu, corzile pe nuanțe pot fi ademenitoare pentru pisici cu care să se joace, dar sunt extrem de periculoase. Verificați camerele în care va fi pisica și asigurați-vă că nu există lucruri care pot reprezenta o amenințare pentru ea.

Elementele esențiale

Desigur, trebuie să cumpărați rechizitele și elementele esențiale înainte de a vă aduce pisica acasă. Aceasta include alimente, așternut și o cutie, un pat, un stâlp de zgâriere și articole de îngrijire, cum ar fi o perie și tăietoare.

Garsonieră

Când introduceți pisoiul în noul său mediu, luați-l încet și aveți răbdare. Desemnați o cameră liniștită pentru ca pisica să fie în primele câteva săptămâni. Puneți patul, mâncarea, apa și cutia de gunoi înăuntru, împreună cu jucăriile. Acest lucru va permite pisicuței să se obișnuiască cu noua sa casă. Îl puteți lăsa să exploreze restul casei încet în timp. Doar asigurați-vă că îi acordați suficientă atenție și afecțiune, astfel încât să nu se simtă neglijat.

Ascunderea locului

În această cameră, puneți câteva locuri în care pisica se poate ascunde. Puteți folosi cutii pentru aceasta sau puteți cumpăra jucării speciale pentru pisici și cutii în care se pot ascunde. Acest lucru vă va face pisicuța să se simtă mai sigură în această perioadă de ajustare.

Paturi

În timp ce pisoiul explorează restul casei, s-ar putea să se entuziasmeze și să înceapă să urce pe tot mobilierul. Pentru a face mai puțin predispus acest lucru, puteți pune un pat în fiecare cameră. Nu trebuie să fie nimic elegant, poate fi o pătură pliată sau o pernă. Doar un loc pentru ca pisica să-și spună propria.

Carte

Pentru a vă ajuta mai mult cu procesul de adoptare a unui animal de companie, ar trebui să achiziționați o carte despre pisici. Te-ar putea ajuta să le interpretezi comportamentul și să înțelegi mai multe despre ele și cum să le îngrijești în mod corespunzător.Cauta produse la 5 lei pentru pisica ta.