Semne că pisica ta este stresata

  • Duminică, 26 Martie 2023
  • Animale

A face față stresului este suficient pentru a face pe oricine să se comporte în afara caracterului, inclusiv pisicile. La fel ca oamenii, există anxietate și frică asociate cu stresul, care are un efect foarte asemănător cu cel al nostru. Din nou, la fel ca oamenii, majoritatea pisicilor își vor masca tulburările interioare. Dacă ești îngrijorat de felul în care se comportă pisica ta și bănuiești că ar putea fi stresată, iată șase semne la care trebuie să te uiți. Acestea sunt deosebit de importante de recunoscut dacă apar brusc, deoarece, în unele cazuri, stresul poate fi un indiciu direct că pisica ta are o problemă de sănătate. Dacă ești îngrijorat de comportamentul și bunăstarea pisicii tale, ar trebui să vizitezi un veterinar cât mai curând posibil.

Oricât de enervant ar fi atunci când trebuie să-l curățați, nu lăsați acest lucru să vă distragă atenția. De obicei, atunci când o pisică urinează în afara cutiei de gunoi, încearcă să ne spună ceva. Dacă nu sunteți sigur ce este exact, ar trebui să vă consultați medicul veterinar sau un comportamentist al pisicii.

În timp ce pisicile sunt cunoscute pentru îngrijirea lor meticuloasă, dacă pisica ta se linge cheală sau crudă, acesta este un semn sigur de suferință. În loc să consultați un îngrijitor, ar trebui să vă îndreptați direct către veterinarii locali

La fel ca îngrijirea compulsivă, zgârierea constantă poate indica, de asemenea, o serie de probleme de sănătate sau de comportament. Dacă ai observat că pisica ta se scarpină excesiv de ceva timp, ar trebui să mergi la veterinar.

Desigur, distanța este a doua natură pentru pisici, deși pot fi relativ sociabile atunci când au chef, au nevoie și de spațiu. Acestea fiind spuse, dacă pisica ta te evită în mod activ sau se ascunde de tine și de toți ceilalți din gospodăria ta, probabil că există mai multe. Deși nu ar trebui să-ți mai stresezi pisica, trebuie să încerci să o iei și să mergi la veterinar.  

Deși mulți consideră că o pisică „vorbește” destul de liniștitoare datorită tonului dulce, ar trebui să fii conștient de orice mieunat de obicei lung sau care se repetă, mai ales dacă sună panicat. În loc să încercați să descifrați singur codul pisicii, ar trebui să vă adresați veterinarilor, deoarece acesta poate fi un semn al multor lucruri diferite.

Spre deosebire de omenire, pisicile nu țin dietă și nu postesc. Dacă ai observat că felina ta mănâncă mai puțin sau că nu mai mănâncă, trebuie să mergi la veterinar.