Lucruri pe care orice pisica le face zi de zi

  • Duminică, 11 Decembrie 2022
  • Animale

Orice proprietar de pisică poate transmite o listă lungă de lucruri pe care pisicile lor le plac și nu le plac, dar majoritatea pisicilor se bucură de lucruri similare. Aceste lucruri se aseamănă foarte mult cu ceea ce le place oamenilor și, ca și noi, pisicile își răzgândesc în mod regulat.

Lucrurile pe care le pot iubi astăzi sunt respinse mâine, așa că, în calitate de proprietar de pisică, trebuie să fii conștient de lucrurile pe care le plac și nu le plac pisica ta. Iată câteva lucruri care este puțin probabil să le displacă!

Toate pisicile iubesc să doarmă și vor moșteni cu bucurie timp de 12-16 ore în fiecare zi. Majoritatea pisicilor au obiceiuri nocturne, așa că să dormi toată ziua este un comportament natural. De asemenea, pisica ta nu are nevoie să-și vâneze hrana, așa că are mai mult timp de dedicat distracției sale preferate. Dacă pisica ta petrece perioade lungi de timp într-un loc cald și confortabil, nu-ți face griji - este un comportament normal.

Pisicile își vor petrece multe din orele de veghe îngrijindu-și hainele. Există multe motive pentru aceasta și, pe lângă menținerea lor curată, ajută și la menținerea sănătoasă a blănii lor prin răspândirea uleiurilor naturale care sunt secretate de piele.

Îngrijirea ajută la relaxarea animalului, iar când pisica ta este îngrijită de o altă pisică, ajută la crearea unei legături ferme între animale. Poate că acest lucru este doar drăguț în lounge-ul tău, dar în sălbăticie, această apropiere este vitală, deoarece multe pisici se bazează una pe cealaltă pentru a găsi hrană. Pe vreme caldă, saliva care este răspândită pe blana unei pisici se va evapora treptat, ajutând la răcirea pisicii.

Toate pisicile sunt atrase de alimente proaspete. Nu lăsați o farfurie de peleți jos tot timpul. În schimb, asigurați suficient pentru o masă și lăsați restul într-o pungă sigilată. Mirosul proaspăt va atrage pisica în bolul său.

În mod ciudat, aproape toate pisicile iubesc apa curgătoare și vor încerca să bea de la un robinet care picura. Există o mulțime de fântâni cu apă dulce disponibile pe piață, așa că investește într-una pentru pisica ta. De asemenea, dacă aveți o pisică căreia îi place apa, turnați câțiva centimetri de apă proaspătă în piscina unui copil pe vreme caldă. Apoi stați înapoi în timp ce stropi.

Fiecare pisică trebuie să-și păstreze ghearele în stare bună, iar cel mai bun mod de a face acest lucru este să se zgârie pe o suprafață dură. Oferă pisicii tale un stâlp de zgâriere special conceput. În caz contrar, picioarele mobilei tale vor avea de suferit. Scarpinatul are un efect linistitor asupra pisicilor, deoarece o sesiune buna de zgariat va face minuni pentru o pisicuta anxioasa.

Pisicile sunt atrase de mișcare și vor petrece ore întregi urmărind păsările și insectele. Jucăriile pentru pisici sunt concepute pentru a profita la maximum de acest atribut și, de obicei, vor avea pene viu colorate sau alte atașamente pentru a atrage atenția pisicii. Pisica ta va petrece ore întregi urmărind un obiect în mișcare, așa că dedică timp rostogolării unei mingi sau aruncării unei jucării. Va fi bine si pentru tine!

Pisicile nu sunt creaturile solitare care sunt făcute să fie. Ei iubesc oamenii cu care trăiesc, așa că petreceți timp cu pisicuța noastră și dragostea voastră va fi returnată de mai multe ori.