CUM FACI O ALEGERE CORECTĂ ÎN CEEA CE PRIVEȘTE CONSTRUCTORUL CASEI TALE?

Aspecte pe care trebuie să le iei în considerare într-o deizie pe care o iei pentru toată viața!

A venit și ziua cea mare în care trebuie să alegi o firmă profesionistă care îți va construi casa. Ai grija cu cine alegi să colaborezi pentru că de acest lucru depinde întreg procesul de construcție și implicit calitatea lucrării!

S-o spunem pe șleau, dacă alegi meșteri ieftini și neprofesioniști care te vor dezamăgi, iar mai apoi îi vei goni, apoi va fi foarte greu, aproape imposibil să găsești pe alții să continue. Pe lângă faptul că este o chestie de mândrie pentru cei care ar trebui să continue, mai toți refuză deoarece nu vor să răspundă pe viitor pentru niște probleme care nu au fost cauzate de ei!

Iată niște întrebări care trebuie lămurite neapărat înainte de a decide pe cine alegi:

Cine aduce dirigintele de șantier?

Acesta ar trebui să te învețe cum e corect să fie construită casa, respectând proiectul!

Cine se ocupă de procurarea materialelor?

Această activitate ocupă mult timp, energie și atenție. Dacă se oferă constructorul să achiziționeze el materialele necesare pentru casa ta, atunci scapid e o imensă bătaie de cap!

Cum se achită banii pe manoperă?

În lipsa unui contract ferm trebuie să apelezi la mica înțelegere. Corect ar fi ca banii să fie plătiți în funcție de mersul lucrării.

Cât este avansul pentru construcția casei?

Dacă intâlnești și firme sau meșteri care nu vor avans, ceva nu este în regulă. Avansul este absolut necesar pentru organizarea de șantier și nu se poate începe lucrarea fără această activitate. Realizezi că nu este nimeni dispus să înceapă lucrarea din bani proprii. Cine nu va cere avans la început, va cere mai mult la o perioadă scurtă de la începerea lucrării.

Casă la cheie sau la roșu?

Sigur, te poți înțelege cu firma să o construiești la cheie. Doar că va trebui să treacă ceva vreme după finalizarea construcției la roșu până să începi stadiul de finisaje. Dacă vei întâlni firme sau meșteri ce îți vor garanta că vor termina casa la cheie în două-trei luni ar fi bine să spui pas. Fiecare manoperă din construcții are un timp de maturare. Pur și simplu nu se poate face o operațiune după alta fără un timp de uscare.

Cât durează construcția unei case?

O casă la roșu se ridică în 2-3 luni, în funcție de suprafața și de complexitatea proiectului. Evident, se ia în calcul și vremea. Finisajele durează și ele cam două-trei luni. Dar între finalizarea lucrării la roșu și începerea finisajelor trebuie să fie un timp de minim 3-4 luni. Altfel vei avea probleme cu igrasia, umiditatea și fisurile din pereți.

Constructorul casei ar trebui ales în funcție de calitatea lucrării. Pentru o investiție pe care o faci cel mai probabil o dată în viață, sub nici o formă nu ar trebui făcut rabat la calitate sau siguranță deoarece pe viitor pe lângă faptul că vor fi riscuri de degradare a locuinței, e posibil să te coste și mai mult decât te-ar fi costat la început dacă ai fi construit casa cu o echipă profesionistă.

Noi venim în întâmpinarea tuturor nevoilor în ceea ce privește construcția unei locuinței și ne ocupăm de toate aspectele!Ne recomandă experiența și numărul ridicat de proiecte realizate cu brio în București dar și în toată țara!

Mai multe informații pe https://doctorcasa.ro