Lucruri de luat in considerare pentru amenajarea curtii casei tale

Există câteva aspecte cruciale de luat în considerare înainte de a începe plantarea, indiferent dacă doriți să vă reconstruiți în totalitate peisajul sau doar să faceți câteva mici modificări. Un plan vă poate ajuta să alegeți plantele care se vor potrivi cel mai bine nevoilor dvs. și care vor înflori în mediul dvs., spre deosebire de majoritatea oamenilor care se îndreaptă direct la magazinul de articole de grădinărit din cartier pentru a studia varietatea. Este simplu să ieși și să fii convins să cumperi plante care arată minunat în centrul de grădină, doar pentru a afla odată ce le aduci acasă că sunt nepotrivite pentru peisajul tău. Aceste indicații vă vor ajuta în elaborarea unei strategii și vă vor pune pe calea spre proiectarea unui mediu uimitor, armonios și înfloritor.

Cunoaște-ți curtea

Atunci când vă proiectați peisajul, luați în considerare tipul de sol, topografia sitului și clima zonei. Este o idee bună să folosiți Harta zonei de rezistență a plantelor USDA ca punct de plecare. Amintiți-vă că, în funcție de cantitatea și durata expunerii la soare și la umbră pe care o primește regiunea, este posibil ca detaliile curții dvs. să creeze un microclimat. Când alegeți plante pentru amenajarea peisagistică, rețineți că microclimatele sunt de obicei împărțite în una dintre cele patru categorii: plin soare, umbră medie, umbră sau umbră profundă. Luați în considerare terenul proprietății dvs. așa cum planificați; acordați atenție modului în care apa se scurge prin peisajul dvs. Cea mai eficientă amenajare a teritoriului va încuraja apa să curgă departe de casa dvs. și în alte părți ale curții dvs.

Cine îți va folosi curtea?

Luați în considerare cine va folosi curtea dvs. și utilizările pe care le preconizează. Se vor juca copiii în curtea ta? Aveți animale? Intenționați să găzduiți evenimente în aer liber în curtea dvs.? Rețineți că puteți utiliza peisaje dure și plantări strategice pentru a vă împărți peisajul în zone separate în scopuri diferite. Oamenii pot fi mutați dintr-o locație în alta prin pasarele. Deoarece veți folosi și vă veți îngriji curtea (sau veți angaja pe cineva pentru care), gândiți-vă la preferințele dvs. de întreținere și la limita de cheltuieli. Încearcă să fii cât de practic poți. Cât timp vei avea de investit în peisajul tău? Alternativ, dacă nu aveți timp, ai fonduri pentru a angaja pe altcineva care să lucreze orele necesare? Câți bani va trebui să cheltuiți pe amenajarea dvs.? Prosperitatea peisajului tău pentru mulți ani de acum încolo va crește dacă poți da seama de răspunsurile la aceste întrebări.

Gândiți-vă la teme

Alegerea dvs. de plante și materiale de construcție ar putea fi ajutată de o temă care vă unifică peisajul. Temele pot fi la fel de elementare ca utilizarea modelelor recurente în formele curții tale sau pot fi la fel de sofisticate precum proiectarea unei grădini de liniște sau a unei grădini orientale.

Privind arhitectura casei tale este un loc excelent de a începe atunci când alegi o temă pentru curtea ta. Deoarece curtea ta este o extensie a casei tale, încearcă să potriviți liniile și estetica arhitecturii casei dvs. în ea.

Creați și conectați spații

Consideră-ți curtea ca o cameră sau camere suplimentare din casa ta pentru a profita la maximum de ea. Peisajul dvs. ar trebui să aibă „camere” distincte, la fel ca o casă, și puteți face acest lucru folosind materialele în mod inteligent pentru a construi aceste camere.

Nu uitați să luați în considerare legăturile dintre spațiile dvs. Cum vor naviga vizitatorii prin diferitele zone ale curții tale? Pentru a stimula explorarea în curtea dvs. și pentru a menține vizitatorii în mișcare prin peisaj, faceți intrări.

Faceți ca plantele să funcționeze pentru dvs

Ar trebui să decideți devreme în procesul de proiectare cum vor funcționa plantele în peisajul dvs. Există multe utilizări pentru plante, cum ar fi oferirea de acces la peisaje uimitoare, fructe și legume gustoase, mirosuri paradistice și multe altele.

Plantele pot fi folosite ca bariere pentru a separa regiunile din peisajul tău și pentru a marca marginea acestuia. Obstrucționând vederile și accesul la o anumită regiune, plantele pot fi folosite pentru a proiecta bariere fizice în mediul dumneavoastră. Plantele cu creștere redusă pot fi utilizate pentru a construi bariere neplauzibile care împiedică accesul, dar nu și vederea, dacă doriți totuși să mențineți unele bariere în timp ce vă mențineți priveliștile.

Structurați-vă plantațiile

Atunci când alegeți plante, luați în considerare diferitele planuri vizuale. Luați în considerare regiunea de deasupra dvs. începând cu planul aerian; aceasta poate include orice arcade sau copaci.

Trecând la planul vertical, luați în considerare înălțimile și lățimile individuale și în masă ale plantelor dvs., modul în care acestea vor fi stratificate sau eșalonate (de obicei, plantele mai mari sunt utilizate în spatele plantelor mai mici) și cât de aproape sau de distanță vor fi distanțate. .

Evidențiați punctele importante

Puteți atrage atenția asupra unei anumite regiuni a peisajului dvs. folosind plante distinctive, arhitectură distinctă sau ornamente de grădină. Dimensiunile, formele, texturile și culorile contrastante vor ajuta la atragerea atenției asupra unei anumite locații.