Cum contribuie dietele veterinare la sanatatea animalului de companie

  • Marţi, 29 Decembrie 2020
  • Animale

Din sarcina unui posesor de patrupede responsabil nu va lipsi consultul veterinar, permanent sau periodic, atunci cand stilul de viata al animalului pare sa fie schimbat. Este foarte probabil ca pe durata vizitei la veterinar sa va intalniti cu recomandarea de a-i oferi micutului o dieta specializata, asa cum sunt dietele veterinare.

Spre deosebire de mancarea clasica ce se regaseste pe piata pentru animale, dietele veterinare sunt mai rare si au un pret cu mult mai ridicat, ce poate reprezenta un adevarat compromis financiar. De aceea ele se regasesc doar in cabinetele veterinare si magazinele online de specialitate (unele neeliberand aceste diete fara prescriptie medicala).

 

Trebuie sa stii ca aceste diete au o serie de ingrediente speciare care, in asociere cu terapia si interventile medicale au capacitatea de a imbunatati calitatea vietii animalului si de a trata o serie de afectiuni medicale. Mancarea obisnuita sau apa pot contine deseori o serie de ingrediente care pot afecta sanatatea animalului sau probleme de sanatate pot fi datorate unei bacterii sau transmisiei genetice.

 

Ce este foarte important de mentionat e faptul ca nu ar trebui sa introduci in viata animalutului tau o astfel de dieta fara un consult de specialitate sau la un animal sanatos, rolul alimentatiei de acest gen fiind cel medical unde consumul se face adesea pe o perioada limitata de timp.