Alimentatia speciala in dezvoltarea animalelor de companie

Unor oameni li se pare ca hrana specializata pentru animalele de companie reprezinta un moft. Insa, in realitate, aceste alimente sunt supuse unor teste inainte de a fi distribuite pe piata, in urma carora se confirma ca, spre deosebire de alimentatia obisnuita, de consum uman, alimentatia din comert are numeroase beneficii pentru animalutul de companie.

Pe langa mancarea clasica si tipica pentru animale junioare, adulte sau chiar seniori, vei regasi pe rafturile magazinelor specializate sau a cabinetelor veterinare si o serie de mancaruri cu indicatii speciale. Iata cum contribuie ele la dezvoltarea animalului tau de companie.

 

Alimentatia speciala in dezvoltarea animalelor de companie

 

Exista foarte multe tipuri de mancaruri, in special pentru catei si pisici, pentru fiecare regiune a corpului in parte si nu numai.

De exemplu, mancarea light este o mancare slaba in proteine si carbohidrati care previne ca animalutul sa ia in greutate sau care-l ajuta sa elimine surplusul de kilograme.

Mancarea pentru pisici sterile previne aparitia problemelor urinare dar si ingrasarea. Mancarea pentru probleme urinare si renale contribuie la functionarea optima a rinichilor, la eliminarea apei din organism si la prevenirea depunerilor si formarea pietrelor.

Alimentatia digestiva calmeaza si previne disfunctiile gastrice, in timp ce alimentatia pentru piele si blana contribuie la prevenirea caderii acentuate a parului, la aparitia unor iritatii de piele etc.