Rolul recompenselor in dezvoltarea animalelor

  • Miercuri, 30 Decembrie 2020
  • Animale

Mancarea de timp recompense face adesea parte din rutina zilnica de nutritie a unui animal de companie. Pe langa faptul ca animalele iubesc gustul intens si textura crocanta sau fina a acestora, aceste recompense le ofera numeroase beneficii. Niciodata un animal de companie nu va putea refuza aceste recompense, exceptand poate acele momente in care aromele nu sunt pe plac.

Asadar, daca intentionezi sa-ti iei un animal de companie sau daca ai unul deja, te invitam sa descoperi cateva dintre beneficiile acestor recompense.

 

Rolul recompenselor in dezvoltarea animalelor

 

l  Dresajul

Principalul scop al aparitiei pe piata al acestor recompense este cel de a facilita dresajul. De aceea, recompensele ar trebui sa fie oferite numai dupa ce animalul a efectuat o serie de incercari care contribuie la crearea unor comportamente sanatoase.

 

l  Energie

Deseori recompensele sunt mai bogate in nutrienti si acestea ofera un surplus de energie. Acest lucru ar putea ajuta animalul sa fie mai activ, prevenind astfel problemele de sanatate.

 

l  Beneficii asupra corpului

Unele recompense au o formula special creeata care contribuie la dezvoltarea optima a corpului. De exemplu, exista recompense pentru unghii si par care le ajuta sa aiba o blana lucioasa si moale, sa le cada mai putin par, recompense pentru un tranzit intestinal optim etc.