Crema solara va ofera cu adevarat suficienta protectie?

Tuturor ni s-a spus încă de mici cât de important este să purtăm protecție solară înainte de a ieși la soare. Razele UV sunt dăunătoare pentru pielea noastră și pot provoca îmbătrânire prematură și cancer de piele. Dar ceea ce majoritatea dintre noi nu știm este că, în ciuda faptului că purtăm o protecție solară, pielea noastră ar putea fi totuși expusă la daune solare. Un nou studiu a descoperit că una din trei creme de protecție solară de pe piață nu reușește să ofere protecția adecvată necesară împotriva razelor UV dăunătoare.

Cremele de protecție solară devin mai avansate ca niciodată, deoarece piața este inundată de diferite mărci care oferă o gamă largă de opțiuni din care să aleagă. Astăzi, puteți găsi cu ușurință produse care oferă protecție solară într-o anumită măsură, inclusiv fond de ten, creme și creme hidratante. Academia Americană de Dermatologie recomandă utilizarea unei creme de protecție solară care are un factor de protecție solară (SPF) de 30 sau mai mult, oferă o protecție cu spectru larg și este hidrofugă.

Un nou studiu șocant a arătat că mai mult de 41% dintre cremele de protecție solară de pe piață nu îndeplinesc toate cele trei cerințe ale AAD. Cercetătorii au descoperit că majoritatea produselor de bronzare, bronzare și alte produse cosmetice care au conținut SPF 30 sau mai mult, nu oferă nicio protecție împotriva soarelui. După ce au făcut cercetări amănunțite asupra a peste 400 de produse de protecție solară disponibile pe site-uri web și farmacii importante, ei au descoperit că majoritatea dintre ele nu au respectat îndrumările furnizate de AAD. Un dermatolog cu certificare larg spune că industria a făcut progrese semnificative în ultimii trei ani, dar majoritatea pacienților sunt încă confuzi cu privire la ce protecție solară ar trebui să aleagă.

Atunci când alegeți o protecție solară, este esențial să căutați una cu protecție cu spectru larg, deoarece acționează ca un scut împotriva razelor ultraviolete A (UVA) și ultraviolete B (UVB), care s-au dovedit a fi cauza principală a daunelor solare. si cancer de piele. Studiul a descoperit că aproape fiecare protecție solară din farmaciile și supermarketurile importante avea SPF 30 sau mai mult și avea o protecție cu spectru larg, conform recomandării AAD. Cu toate acestea, mai puțin de 70% au avut proprietăți rezistente la apă, ceea ce înseamnă că în momentul în care începi să transpirați sau să faci o baie în apă, protecția dispare, expunându-te din nou la razele periculoase UVA și UVB .

Autoarea studiului, dr. Ariel Eva Eber, spune că, deși rezultatele au fost sub satisfăcătoare, industria de protecție solară a făcut îmbunătățiri semnificative din 2014. Ea a adăugat că cercetătorii au emis ipoteza înainte de a efectua studiul că nu s-ar fi îmbunătățit mult, dar rezultatele pozitive le-au dat speranța că industria se mișcă în direcția bună. Dr. Eber a explicat că numărul de creme de protecție solară care oferă protecție cu spectru larg a crescut considerabil din 2014 și, deși nu înseamnă mare lucru pentru clienții obișnuiți care nu înțeleg spectrul larg și caută doar creme de protecție solară care oferă cea mai înaltă protecție SPF și proprietăți fără ulei, este încă văzută ca un semn încurajator în comunitatea științifică. Cu toate acestea, există încă loc pentru îmbunătățiri majore.

Medicii care înțeleg daunele solare își părăsesc adesea casa complet protejate. Dr. Alexander Webb din Hillsborough, NC spune că atunci când era copil, oamenii nu știau prea multe despre daunele solare și nu existau multe creme de protecție solară disponibile pe piață. Drept urmare, a suferit daune majore ale soarelui, ceea ce i-a sporit riscul de cancer solar. Acum că este mai în vârstă și știe mai bine, ia măsuri de precauție precum aplicarea unei creme bune de protecție solară, purtarea unei pălărie cu boruri largi și ochelari de soare înainte de a ieși din casă. De asemenea, este atent la arsurile solare pe vreme caldă și duce o umbrelă la plajă pentru puțină umbră. Reflectarea apei și a nisipului pe plajă vă poate arde pielea grav, motiv pentru care este important să luați măsuri de protecție.

Deoarece există atât de multe produse de protecție solară pe piață, adesea poate exista confuzie cu privire la care oferă cea mai bună protecție împotriva soarelui. Dr. Eber recomandă să căutați un produs care conține oxid de zinc sau dioxid de titan care să acționeze ca un scut împotriva razelor UV. De asemenea, este posibil să aplicați prea puțină protecție solară pentru a oferi o protecție adecvată. Ea recomandă o cantitate de mărimea unei mingi de golf pentru acoperire din cap până în picioare, cu reaplicare la fiecare două ore.