Coronovirus blocheaza 12 orașe in Italia

  • Miercuri, 26 Februarie 2020
  • Diverse
Coronovirus blocheaza 12 orașe in Italia Coronovirus blocheaza 12 orașe in Italia

Ofițerii militari care poartă măști de față stau în afara catedralei Duomo, închise de autorități din cauza unui focar de coronavirus, la Milano, Italia, 24 februarie 2020

În cursul zilei de marți dimineață, șapte persoane din Italia muriseră din cauza bolii.

Alte țări europene sunt îngrijorate de răspândirea virusului. Austria și-a închis temporar serviciile feroviare, iar Franța monitorizează oamenii care vin din Italia.

Coronavirusul s-a extins în mai mult de șase regiuni din țară începând de luni dimineață, a informat Associated Press (AP).

Cele mai infectate două regiuni sunt Lombardia și Veneto, în nordul Italiei, care adăpostesc marile orașe Milano și Veneția. Italia de Sud a raportat și primul său caz suspect.

Toți cei care au murit au fost în vârstă și au avut alte complicații de sănătate, a informat ziarul italian La Repubblica .

De asemenea, țara a raportat primele cazuri în regiunile sale centrale și de sud. Un bărbat testat pozitiv în Toscana, a relatat ziarul Il Tempo , Nello Musumeci, președintele insulei autonome italiene Sicilia, a declarat pe Facebook că o femeie a fost adusă la spital după ce a prezentat simptome.

La Repubblica a raportat că din cele 229 de cazuri confirmate, 99 de persoane sunt spitalizate cu simptome, 23 de persoane sunt în terapie intensivă și 91 de persoane sunt izolate în casele lor și prezintă simptome.

Nordul Italiei are frontiere deschise cu țări precum Austria, Elveția și Slovenia.

Primul ministru Giuseppe Conte a anunțat un plan de urgență pentru carantinele orașelor sâmbătă târziu , blocând o duzină de orașe,  blocând majoritatea călătoriilor către și dinspre ele. El a spus că carantina poate dura săptămâni, a relatat BBC 

Oficialii italieni au estimat luni că aproximativ 100.000 de persoane din regiuni sunt afectate de aceste restricții și de călătorie.

Poliția și membrii forțelor armate au primit autoritatea de a impune blocarea, a informat BBC.

De asemenea, virusul a determinat anularea carnavalului anual de la Veneția și închiderea unor repere majore.

Casa de modă Giorgio Armani și-a desfășurat spectacolul de pistă la Săptămâna modei din Milano, într-un teatru gol, ca măsură de precauție.

În această săptămână se joacă și meciuri importante de fotbal pe stadioane goale , inclusiv ciocnirea dintre liderii ligii Juventus și Inter Milan duminică.