Trebuie sa incercati macar odata aceste produse parizieni

Trebuie sa incercati macar odata aceste produse parizieni Trebuie sa incercati macar odata aceste produse parizieni

Când vine vorba de probleme de stomac, nimeni nu o face mai bine decât francezii. Renumită în toată lumea pentru bucătărie, Franța știe cum să ia lucrurile la un pas, mai ales când vine vorba de deserturi. Iată câteva produse de patiserie clasice franceze pe care trebuie să le încercați cel puțin o dată în viață:

MACARONS

Macarons sunt cea mai bună patiserie franceză! Cu un exterior de bezea de migdale fulgi și cremă de unt delicioasă sau ganache în interior, aceste dulciuri adorabile au câștigat inimi în întreaga lume.

Există o oarecare disparitate în ceea ce privește originea macarons, unii susținând că provin din Italia. Cu toate acestea, Franța rămâne în prezent primul producător al acestora. Pentru arome rafinate, încercați Ladurée sau Pierre Hermé.

ECLER

Fost cunoscut sub numele de „Pâinea Ducesei”, eclairul a evoluat destul de mult dintr-o simplă foietaj în formă de deget, rulată în migdale. Astăzi, vă puteți bucura de eclere umplute cu cafea, vanilie, lămâie, căpșuni și ciocolată clasică, care nu îmbătrânește niciodată.

Deși puteți găsi un eclair în fiecare patiserie franceză, vă recomandăm să le încercați la L'Éclair de génie.

MILLE-FEUILLE

În lumea produselor de patiserie, nu devine mai decadent decât Mille-feuille . Însemnând „o mie de frunze”, acest desert este format din trei straturi de foietaj și două straturi de crème pâtissière cu zahăr glazură deasupra. Acest lucru necesită timp și expertiză pentru a crea, așa că asigurați-vă că vă bucurați încet și savurați fiecare mușcătură.

PARIS-BREST

Patiseria Durand a creat această patiserie în formă de roată făcută din aluat de smântână, presărată cu felii de migdale și umplută cu cremă de unt și pralină. Creat pentru a comemora cursa de biciclete din 1910 de la Paris la Brest, a devenit rapid un favorit printre bicicliști!

Patiseria este în continuare deținută de familia Durand care pretinde că este singura cu rețeta originală. Există doar o modalitate de a afla cât de autentică este această afirmație.

MADELEINE

Madeleine untă (sau două) cu o ceașcă de cafea este un chibrit făcut în raiul culinar! Aceste prăjituri divine în formă de coajă au fost create pentru prima dată în 1755 de Madeleine Paumier. Ingredientele sunt destul de simple, dar este nevoie de o cantitate decentă de răbdare și tehnică pentru a le face corect.

Madeleine perfectă va fi ușor rumenită și crocantă la exterior și spongioasă la interior. Unele pot fi chiar scufundate în ciocolată. Sună delicios, nu-i așa?

Deși există mai multe produse de patiserie franceze delicioase acolo, acestea sunt un loc excelent pentru a începe. Poftă bună!