Ce este Tarot si de ce ar trebui incercat macar o data

Ce este Tarot si de ce ar trebui incercat macar o data Ce este Tarot si de ce ar trebui incercat macar o data

Cum schimba un pachet atat de mic de carti vietile atator persoane? Daca ai mai citit tarot inainte, stii ca poate fi o experienta puternica. Ce face aceste carti atat de precise? Sa examinam atat aspectele mundane, cat si cele magice ale unei lecturi de tarot. Inainte de a intra in cum si de ce functioneaza cartile de tarot, sa descriem pe scurt ce este tarotul. Tarot este un set de saptezeci si opt de carti ilustrate. Primele douazeci si doua de carti fac parte din ceea ce este cunoscut sub numele de ,,Arcana majora", care reprezinta teme si arhetipuri mai mari in viata interferentei (persoana care primeste o lectura sau efectueaza o lectura pentru sine). Restul cartilor se incadreaza in Arcana minora, reprezentand situatii mai banale, de zi cu zi. Arcana minora include cartile de curte (in mod traditional Pagini, Cavaleri, Regine si Regi) care sunt adesea interpretate ca personalitati si oameni. Cand toate aceste componente sunt combinate, ele reprezinta parti din experienta umana: iubire, munca, aspiratii, creativitate, relatii, emotii, familie, schimbare, dificultati si crestere. Adesea, cititorii folosesc pozitii setate de carti numite spread-uri pentru a oferi un context suplimentar cartilor. Prin interpretarea acestor reprezentari vizuale este prezentata povestea vietii noastre. Citeste mai mult pe https://tarot.ro/tarot-online/ 

Constiinta de sine si cunoasterea de sine

Tarot dezvaluie adesea fatete ale unei probleme de care nu erati constient. Acesta este unul dintre cele mai mari motive pentru care tarotul este un instrument puternic pentru constientizarea de sine. Tarotul lumineaza aspecte din viata noastra spre care ne-am indreptat. Tarotul ne ofera o alta perspectiva prin care ne putem analiza situatia. Cand primiti o citire a tarotului, fie de la un cititor profesionist, fie cand cititi pentru dvs., interpretarile care va sunt reflectate inapoi prin carti pot oferi o perspectiva profunda a intrebarilor.

Obtinerea claritatii

Alaturi de cultivarea constiintei de sine, citirea tarotului aduce claritate intr-o situatie. Desenarea cartilor de tarot poate oferi un cadru pentru a vedea o situatie cu o precizie puternica. Tarot ofera cititorului straturi adaugate de perspectiva si sens pentru o provocare. Un cititor de tarot cu experienta va poate ajuta sa vedeti mai multe posibilitati din diferite unghiuri la o problema.

Intensificator de creativitate

Tarotul poate fi folosit ca instrument de brainstorming pentru lucrari creative. Un artist ar putea alege sa foloseasca simbolurile si motivele tarotului ca inspiratie pentru picturi, desene si colaje. Artisti celebri s-au impiedicat spre propriile pachete de tarot: Salvador Dali si Edward Gorey (asa este satiric).

Tarotul este un instrument minunat si pentru fictiunea creativa. Scriitorii pot folosi tarotul pentru a identifica motivatiile, actiunile si punctele de caracter. Asa cum am mentionat anterior, tarotul contine un mix de carti care reprezinta arhetipuri, motive tematice si carti orientate spre actiune - ceea ce il face un instrument excelent in arsenalul unui scriitor pentru brainstorming-ul creativ. In cultura populara, creatorul serialului de televiziune Mad Men a folosit tarot pentru o parte din dezvoltarea complotului lui Don Draper. Filme precum Cavalerul Cupelor si Muntele Sfant al lui Alejandro Jodorowsky folosesc elemente de tarot pentru inspiratie.

Dezvolta intuitia

Daca citesti pentru tine, tarotul este o modalitate excelenta de a-ti consolida intuitia. Este deosebit de eficient pentru persoanele care trag o carte de tarot in fiecare dimineata sau seara ca sa reflecte la ziua ta. Pentru a incerca acest lucru, deseneaza o carte la intamplare dintr-un pachet de tarot in fiecare zi. In timp ce amesteci pachetul, stabileste-ti intentia ca cartea pe care o alegi sa fie ori ceea ce te astepti, ori o lectie spirituala pentru ziua respectiva.

Trage la intamplare o carte din pachet si examineaz-o. Ce se intampla in carte? Imaginea de pe carte te face sa te simti intr-un anumit fel? Cum crezi ca ar putea reflecta un aspect al zilei tale? Exista o lectie spirituala de inteles de pe carte?

Noteaza-ti gandurile si observatiile intr-un jurnal, astfel incat sa poti reveni la el mai tarziu. Acesta este un mod minunat de a incepe sa iei legatura cu intuitia ta. Ia notite la orice sentiment care vine cu privire la cartea ta. Aceasta tehnica are un plus de oferire a invatarii practice despre modul in care se aplica semnificatiile cartilor de tarot in viata ta.