Construieste-ti din timp referintele pentru ca nu vei stiti cand ai nevoie de ele

Construieste-ti din timp referintele pentru ca nu vei stiti cand ai nevoie de ele Construieste-ti din timp referintele pentru ca nu vei stiti cand ai nevoie de ele

Când sunteți gata să pasiti în lumea profesională sau dacă doresti sa aplici la un job pentru a lucra in altă companie, viitorii angajatori vor fi dornici să cunoască credibilitatea ta . Educația și experiența dvs. de muncă sunt importante, dar este mai important ca cineva să garanteze trăsăturile dvs. personale.

Angajatorul tău nu poate avea încredere în cuvântul tău singur pentru a evalua dacă vei fi potrivit pentru companie. S-ar putea să credeți că sunteți cooperant și un bun lucrător în echipă, dar, cu excepția cazului în care colegii dvs. anteriori sau angajatorul dvs. mai devreme depun mărturie pentru competența dvs., cuvântul dvs. nu este bun pentru nimic.

Deoarece importanța unei referințe sănătoase în CV-ul dvs. nu poate fi negată, suntem aici pentru a vă ghida cu privire la modul de extindere a listei de referințe relevante și a le avea la îndemână pentru a vă sprijini atunci când este necesar

Diversificați lista de referințe.

Cercul tău social vorbește în locul tău. Vă ajută dacă listați câteva referințe de la locul de muncă trecut. Aceștia pot depune mărturie pentru atitudinea dvs. la locul de muncă și abilitățile dvs. de consolidare a echipei. Cu toate acestea, este la fel de important să vă creșteți cunoștințele personale, mai ales dacă alegeți să schimbați câmpurile.

S-ar putea să nu știți niciodată dacă prietenul dvs. de la școală este acum un arhitect de frunte și s-ar putea să vă poată oferi o referință credibilă la o companie de construcții. Păstrați contactul cu toți prietenii dvs. și cu străinul aleatoriu din autobuz cu care ați purtat o conversație memorabilă.

Păstrați-le în buclă

Dacă ați menționat pe cineva ca referință, păstrați legătura cu acesta. Informați-i despre poziția pentru care ați candidat, deoarece trebuie să vizeze diferite trăsături de caracter pentru diferite poziții.

Descrierea anterioară a postului dvs. ar fi trebuit să fiți un lider autocratic, dar cel mai recent post ar putea să vă ceară să fiți mai democrat. Dacă angajatorul anterior vorbește despre personalitatea voastră capricioasă, aceasta poate deveni contraproductivă pentru dvs.

Exprimă-ți recunoștința

S-ar putea să-ți pui CV-ul pentru diferite posturi de muncă și toți ar putea să-ți apeleze referințele pentru a ști despre viața și atitudinea ta profesională, care necesită mult timp și energie din referințele tale. Sensul este să le mulțumești pentru bunătatea lor, indiferent dacă îți faci sau nu un loc de muncă. Acest lucru îi va face să fie dornici să vă fie de ajutor în viitor.

Păstrați referințele la îndemână și revizuiți în continuare această listă. De asemenea, păstrați o filă a diferitelor locuri la care lucrează referințele dvs., deoarece credibilitatea lor profesională funcționează în favoarea dvs.