Cum Să Te Trezești La Timp Dimineața Când Ești Obosit

Ai probleme cu trezirea dimineața? Trebuie să te trezești pentru muncă, dar ești prea obosit? Avem câteva sfaturi și trucuri pentru a vă ușura trezirea dimineața devreme!

 

Deveniți încet un ascensor timpuriu

Pentru majoritatea oamenilor, a te trezi devreme înseamnă a-ți trage radical timpul de trezire cu o oră sau două înainte. Corpul este aruncat în apa rece fără a se putea obișnui cu schimbarea. Această metodă poate funcționa pentru unii care se maturizează, dar va eșua pentru alții. Nu trebuie să mergeți „all in” imediat, ci să vă obișnuiți corpul cu noile vremuri treptat. Setați ceasul deșteptător cu 10 - 15 minute mai devreme decât de obicei. De îndată ce vă puteți ridica la acest nou moment, deduceți 10 până la 15 minute. Repetați acest proces până când ați atins timpul dorit

Setați ceasul cu alarmă departe

Dacă poți ajunge cu ușurință la ceasul deșteptător, vei rămâne în pat când îl vei opri. Deci, dacă nu aveți disciplina de a vă ridica pe cont propriu, forțați-vă să faceți acest lucru plasând ceasul deșteptător, astfel încât să nu aveți altă opțiune. De exemplu, așezați-l pe comoda din fața patului sau pe dulap. În drum spre ceas cu alarmă, aprindeți lumina pentru a vă trezi și mai repede. Dacă aveți nevoie de ceva timp în pat pentru a vă trezi înainte de a vă ridica, setați-vă două ceasuri cu alarmă. Cel mai devreme de lângă pat, celălalt mai departe și 10-15 minute mai târziu.

Folosiți ceasuri cu alarmă inteligentă

Nu vă faceți griji, nu sunteți singurul tânăr de dimineață. Din acest motiv, există deja o serie de ceasuri cu alarmă inteligente care ar trebui să faciliteze trezirea devreme. Ceasurile cu alarmă ușoare care simulează un răsărit artificial în plus față de sunetul de alarmă sunt deosebit de interesante. O altă alternativă ar fi ceasurile cu alarmă a căror oprire este legată de o sarcină, de exemplu realizarea unei fotografii a unui anumit obiect din bucătărie sau baie. Astfel de ceasuri de alarmă sunt disponibile ca aplicații pentru smartphone-uri. Cei care doresc să se trezească devreme și le place să fie treziți de mirosuri pot, de exemplu, să obțină un ceas cu alarmă cu o mașină de cafea integrată sau alte ceasuri de alarmă parfumate.

Lasă Soarele să intre

O cameră întunecată vă poate ajuta să adormiți, dar vă face să vă ridicați mai greu. Deoarece ceasul intern este controlat în principal de hormonul somnului melatonină. Lumina zilei oprește eliberarea melatoninei în corp, astfel încât să ne trezim. Pe de altă parte, lipsa luminii de zi duce la pătrunderea melatoninei în sânge, ceea ce ne face să obosim. Asigurați-vă că există lumină în dormitorul dvs. dimineața, ținând jaluzelele ridicate sau închizându-le doar parțial. Dacă este încă întuneric când te ridici, o lampă ușoară de la 10.000 lux te poate ajuta să te ridici.