Cheia fericirii? Vorbind cu străini,conform stiinței

Discuțiile mici și interacțiunile întâmplătoare cu străini ne pot da anxietate unora dintre noi și nu au fost niciodată mai ușoare datorită invenției smartphone-urilor. Deși nu este nimic în neregulă să fii un introvertit și să eviți aceste tipuri de interacțiuni, un studiu recent a constatat că, prin creșterea interacțiunilor sociale și chiar vorbirea cu străini poate îmbunătăți nivelurile de fericire.

Un studiu realizat de psihologul Elizabeth Dunn și colega Gillian M. Sandstrom de la Universitatea din Columbia Britanică a încercat să afle dacă interacțiunile scurte și conversațiile cu străini pot contribui la stimularea stării de spirit a unei persoane. Dunn și Sandstrom au cerut participanților la studiu să intre într-o cafenea, să cumpere o băutură și apoi să poarte o conversație cu persoana de la casa de marcat.

Într-o conversație cu NPR, Dunn a spus: „Am constatat că oamenii care au fost repartizați aleatoriu pentru a transforma această tranzacție economică într-o interacțiune socială rapidă au lăsat Starbucks într-o dispoziție mai bună. Și chiar au simțit un sentiment mai mare de apartenență în comunitatea lor. ”

Chiar dacă conversațiile au durat doar câteva minute, rezultatele studiului arată că, în ciuda duratei lor, aceste conversații au contribuit la creșterea sentimentelor de legătură umană și fericire.

Deși acest lucru poate părea descurajant și dificil, doar câteva minute pot face cu adevărat o mare diferență. Studiul a subliniat, de asemenea, că punerea telefonului la distanță poate ajuta la semnalul de deschidere, deoarece utilizarea constantă a telefonului indică faptul că „nu suntem interesați să interacționăm cu oamenii din jurul nostru”.

Ce părere aveți despre rezultatele acestui studiu? Sunteți deschis să purtați conversații scurte cu oameni pe care îi întâlniți pe tot parcursul zilei?