Cum sa crești copii fericiți

 

Cu toții vrem să fim fericiți! Și dacă ești mamă sau tată, acesta este singurul lucru, cel mai important, pe care ți-l dorești pentru copiii tăi. Lucrul bun: știința demonstrează că copiii fericiți nu au prea mult de-a face cu lucrurile despre care ne place să ne convingem să ne simțim vinovați. Mult mai mult, sunt lucruri complet diferite care contează. Așa crești copii fericiți!

 

Mame care lucrează

Da, citești corect! New York Times citează un studiu realizat de Harvard Business School, care a constatat că mămicile care lucrează, în special, beneficiază de fiicele lor. Studiul a examinat 50.000 de adulți din 25 de țări, rezultatul: Fiicele ale căror mame au lucrat au studii superioare, sunt mai predispuse să lucreze în poziții superioare și să câștige un venit mai mare. Bărbații a căror mamă a fost angajată s-au dovedit a fi mai harnici în gospodărie și au fost mai implicați în creșterea copiilor.

Să ajung la culcare devreme

Aici se poate întâmpla ca copiii să nu aibă aceeași părere ca cercetarea, dar cel puțin acum aveți un argument științific solid pentru următoarea dezbatere de culcare. A dormi devreme este bun pentru dezvoltarea fizică, emoțională și mentală. Un studiu arată că culcarea târzie este asociată cu dificultăți de a adormi și de a rămâne adormit. De exemplu, copiii mici care merg la culcare înainte de 21:00 dorm în medie cu 78 de minute mai mult decât copiii care merg la culcare mai târziu.

Cântatul face copii fericiți

Chiar dacă nu ești noul Beyoncé, încearcă să cânți mai des. Un studiu de la Universitatea din Montreal a constatat că cântatul calmează bebelușii de două ori mai mult decât vorbind. Un alt studiu realizat de psihiatri la Universitatea Stanford Medical School a constatat că auzirea vocii mamei lor stimulează abilitățile de comunicare la copii și promovează abilitățile de comunicare socială. Vocea mamei servește, de asemenea, ca un sprijin emoțional important pentru copii. Cântecele pentru copii sunt, prin urmare, o etapă preliminară esențială pentru succesul educațional ulterior și bunăstarea emoțională. Unii cercetători cred chiar că audiția poate îmbunătăți abilitățile matematice și științifice ale copiilor.

Fii fericit!

Poate sună egoist, dar este adevărat. Cheia creșterii unui copil fericit este să fii fericit singur. Este similar cu masca de oxigen de pe un avion: trebuie mai întâi să vă puneți masca de oxigen înainte de a vă putea îngriji copilul. Cercetări ample au descoperit o legătură între mamele copleșite și comportamentul negativ la copiii lor. Deci, depresia parentală pare să provoace de fapt tulburări de comportament la copii. Copiii sunt extrem de sensibili și observă când părinții lor nu se descurcă bine. De aceea, este important să vă învățați copiii gândirea pozitivă! Optimismul este atât de strâns legat de fericire încât este practic imposibil să îi separi pe cei doi. Deci, prin optimism, ne putem condiționa creierul pentru a fi fericiți. O calitate importantă pe care ar trebui să o transmitem copiilor noștri pentru o viață fericită.