De ce ne mint copii nostrii?

Fără îndoială, onestitatea este una dintre învățăturile de aur care au fost transmise din generație în generație. Onestitatea este, de asemenea, una dintre virtuțile pe care ar trebui să le aibă toată lumea pentru a stabili fiabilitatea și încrederea. Dacă îți lipsește onestitatea și continui să minți, sunt șanse să pierzi încrederea pe care o au oamenii în tine. Ca atare, este necesar să insuflați această trăsătură copiilor dvs.

Cu toate acestea, există momente în care nu putem să nu ne întrebăm de ce ne mint copiii noștri. Ce îi face să mintă? Înainte de a te certa sau a-ți bate copiii pentru minciună, îți sugerăm să iei un moment și să încerci să înțelegi motivul din spatele acestuia. Acest lucru vă va ajuta să îi înțelegeți mai bine și să îi motivați să vorbească și să stabilească o comunicare eficientă cu ei.

Copiii mint pentru că nu ne dorim sa f anghilă dezamăgit în ele. Acest lucru ar putea avea loc după o performanță academică slabă sau ceva similar. Trista realitate este că majoritatea copiilor simt deja povara așteptărilor pe care ni le-am stabilit. Le este teamă că vom fi dezamăgiți de ei și îi vom privi cu tristețe în ochii noștri, așa că preferă să mintă. 

Când descoperi adevărul, ia-ți un moment pentru a te răcori înainte de a-ți confrunta copilul. Sfârșitul ar putea să nu justifice mijloacele lor de a minți, dar amintiți-vă că intenția lor este clară. Au făcut-o pentru că se tem să nu-ți rănească sentimentele. Amintiți-vă că și ei poartă povara și vinovăția pentru minciună. Dacă te-ai arunca împotriva lor, i-ai face mai mult rău. În loc să-ți pedepsești copilul, ia-ți ceva timp pentru a vorbi din suflet cu ei într-un mod calmant.

Explicați-le cu blândețe că ați descoperit adevărul și că nu sunteți supărat pe ei. Explicați-le că vă supărați că a mințit. Apoi, încercați să-i întrebați de ce au mințit și să aveți o minte deschisă atunci când le cereți explicația.

Nu întrerupeți și nu vă grăbiți. Amintiți-vă că recunoașterea greșelii lor este pentru ei o experiență stricată, așa că ar trebui să aveți răbdare cu ei. După ce le-ai explicat partea lor, explică-le de ce este greșit să mintă și că nu ar trebui să o mai facă niciodată. Spuneți-le că ați prefera să auziți adevărul, oricât de dureros ar fi decât minciuna.

COPIII MINT PENTRU A PROTEJA PE ALTCINEVA

Copiii au o natură mai socială în comparație cu adulții, deoarece aceștia sunt încă atât de inocenți, încât tot ce vor să se joace și să interacționeze cu alți copii. Dacă cineva ar face ceva greșit, ceilalți copii ar acoperi de obicei pentru a-și proteja prietenul de pedeapsă. 

 COPIII MINT PENTRU A EVITA   PEDEAPSA

De cele mai multe ori, copiii spun minciuni pentru că nu vor să facă față pedepsei . Cel mai obișnuit tip de pedeapsă pe care părinții îl dau copiilor lor este întemeierea lor - fără smartphone-uri timp de o săptămână, reducerea indemnizației la jumătate etc.

Copiii se tem de pedeapsă. Ca atare, ar face orice - inclusiv să spună minciuni - pentru a o evita. Dacă se întâmplă acest lucru, ar trebui să le dați un fel de avertisment sau libertate pentru prima dată. Avertizați-i că nu ar trebui să se întâmple din nou, altfel va trebui să-i pedepsiți. De asemenea, explicați-le cum pot evita să facă aceeași greșeală în viitor