Se poate justifica adulterul?

Se poate justifica adulterul? Se poate justifica adulterul?

Dar, atentie, „Sunteti pregatita sa va inselati partenerul?” nu inseamna acelasi lucru cu „Sunteti pregatita sa il parasiti?”. Un amant este, deseori, un colac de salvare pentru supravietuirea cupiului. Conceptul este paradoxai dar, sa ai sot si amant, sa joci pe doua planuri pare a fi ultima configuratie la moda.

Unii biologi, in fruntea carora este profesorul Jared Diamond, au dezvoltat teoria conform careia omul, barbatul, in special, ar fi infidel, in mod natural. Pentru a-si raspandi genele si a-si asigura urmasii, barbatul trebuie sa aiba mai muite raporturi sexuaie cu femei diferite. Aceasta ar fi, deci, o lege a evolutiei inscrisa in genele sale.

Avand mai multe relatii sexuale, cu mai multe femei diferite, barbatul isi mareste sanseie de a avea copii, deci, de a-si transrnite genele. Din punct de vedere genetic, barbatul ar avea, deci, interes sa fie „poligam”.

Jared Diamond este specialist in biologia evolutiei si preda fiziologia la facultatea de medicina din Los Angeles. El este, printre altele, autorul cartii „De ce produce sexul placere?”.

Schema pare putin inegala. De ce femeile nu ar avea si eie nevoie sa isi aleaga cel mai bun „mascul pentru reproducere”!

Nu intrati in panical Notiunea de fidelitate este si va ramane in inima cuplurilor

Conform sondajelor, aflam ca:

  • fidelitatea cuplului este indispensabila pentru supravietuirea acestuia in cazul a 66% dintre persoanele interogate. Pentru 29% dintre acestea, fidelitatea este importanta, dar nu indispensabila.
  • 930/0 dintre persoanele interogate estimeaza ca este indispensabil sau util sa fii fidel pentru a reusi din plin intr-o relatie amoroasa. 84% considera ca trebuie facute eforturi sau concesii.
  • reiese, de asemenea, ca fidelitatea intr-un cuplu inseamna, in primul rand, sinceritate (36°/0), solidaritate in fata incercarilor vietii (35%) si, in final, fidelitate pe plan sexual (17%).
  • conform unui sondaj realizat pe subiectui „Ce omoara clragostea?”, 39% dintre persoanele interogate pun infidelitatea in capul iistei. Ceea ce lasa, totusi, putina sperantal

Aceasta noua arta de a iubi nu are nimic de-a face cu vodevilul clasic. Din contra. In prezent, femeia nu mai suporta aceasta situatie, impusa, in trecut, ci isi alege modul propriu de a iubi. Este vorba despre un nou raport de forte in jocul amoros, de o noua situatie in raporturile barbati-femei.