Lucruri pe care mi-as dori sa le stiu inainte de a deveni mama

Mama Mama

Dupa ce am aflat ca sunt insarcinata, nu a durat mult pana am inceput sa citesc, sa cercetez si sa ma pregatesc fizic, intelectual si emotional pentru aceasta notiune aparent indepartata numita parintie. Dar abia dupa ce am devenit mama a Lilei acum noua luni, mi-am dat seama cat de mult raman din acele carti: despre a fi insarcinata, despre ce se intampla de fapt la spital si multe altele pentru care nu esti pregatita.

L-as fi crezut daca altcineva mi-ar fi spus ca voi fi neincrezator in prima mea zi de serviciu? Probabil ca nu. Dar a deveni mama este plin de surprize. Iata cateva lucruri pe care mi le-as spune daca as putea sa ma intorc in timp.

Zilele inainte de a da nastere sunt foarte ciudate

Nu exista de multe ori in viata ta ca esti foarte constient de un eveniment urias, care poate schimba viata - in mod normal, lucrurile mari te surprind. Stiam ca schimbarea va veni, dar nu stiam exact cum va fi sau cum ma voi simti, sau chiar cine voi fi atunci cand totul va fi spus si facut.

Doar 1 din 30 de femei dau nastere la data scadentei lor reale, asa ca, atunci cand ramaneti insarcinata, va dura aproximativ o luna cand va fi „cel mai probabil” sa lucrati. Aici recomand aplicatia calculator sarcina care iti poate spune data probabila a nasterii bebelusului cat si detalii foarte importante despre sarcina.

In cazul meu, asta a insemnat candva in iulie. Vremea a fost foarte frumoasa si vibratia zilei a fost linistita intr-un mod aproape ciudat. Sotul meu si cu mine am facut multe plimbari in diferite parcuri din cartierul nostru, vorbind despre ceea ce simteam, luand totul ca un joc si incercand sa ne bucuram de ultimele zile de somn.

Ajutor din partea familiei

Am fost incredibil de norocos sa confirm ca sotul meu este un tata natural, un tata implicat total, o stea rock. Cei mai buni prieteni ai mei apar atunci cand am nevoie de ei, familia mea parcurge sute de kilometri doar pentru a petrece cateva ore sau zile cu Lila, iar mama si cu mine suntem din ce in ce mai apropiati decat am crezut posibil.

Desi am mai putut fi fixat negativ, acum imi dau seama ca oamenii care nu s-au ridicat la aceasta ocazie nu conteaza. Le doresc bine, dar omul face ca acest copil sa arunce si mai multa lumina celor care sunt deja in varf.