Cele mai scumpe colecții de mașini din Lume

Colectarea mașinilor are și va fi întotdeauna un adevărat hobby pentru mulți. Cu toate acestea, trebuie să aveți fonduri și resurse pentru a vă asigura că veți sparge cele mai bune colecții de mașini - persoanele fizice sunt cu adevărat investite în colecțiile lor. Aceste colecții nu sunt doar uriașe, ci și-au costat proprietarii o avere, la urma urmei, acești indivizi au câștigat adesea un dolar sau mulți dolari. Au investit în cele din urmă în aceste vehicule, deși nu pot fi conduse în mod regulat întreținerea și întreținerea costă încă o sumă destul de mare. Cu toate acestea, aceste colecții unice sunt pur și simplu uluitoare și fiecare iubitor de mașini visează!

 

Rodger Dudding

Rodger Dudding, în vârstă de 79 de ani, este cunoscut pentru că este mândrul proprietar al celei mai mari colecții de mașini din Marea Britanie. Colecția este compusă din 350 de mașini și este estimată la peste 55 de milioane de dolari. Dudding a investit 10 milioane de dolari în construirea unui garaj pentru mașinile de acasă. Dudding și-a făcut avere inventând mașina de bilete de hârtie care a fost cumpărată de marii comercianți cu amănuntul. Cea mai valoroasă mașină a sa este Morris Minor, din 1952, al răposatului său tată.

Muzeul Mașinilor Clasice Gosford

Gosford Classic Car Museum este cea mai mare colecție de mașini private din Australia și este deținută de Tony Denny. Denny a început să cumpere mașini pentru prima dată în anii 1950, prima sa achiziție fiind un Ford Zephyr. Pe măsură ce colecția sa a crescut, a continuat să deschidă muzeul care se află pe Coasta Centrală a Australiei și este o atracție turistică majoră. Colecția include 450 de vehicule cu 35 de mașini Ferrari și 25 de mașini comuniste. Este evaluat la peste 70 de milioane de dolari și o varietate destul de mare de mașini Holden care datează din 1948 sunt văzute și în colecție.

Craig Jackson

Craig Jackson, CEO Barret-Jackson, care este una dintre cele mai importante case de licitații din întreaga lume, are o colecție destul de impresionantă. Mașinile sunt păstrate într-un local de 34.000 de metri pătrați, care este sculptat în partea unui munte lângă casa familiei sale din Arizona. Colecția sa este formată din aproximativ 30 de mașini și, printre lot, se numără un Ford Mustang Shelby EXP 500 „Green Hornet” din 1968 și incredibil de rar Chevrolet Camaro ZL-1 din 1969.