Unele din cele mai scumpe masini

Deși ați putea crede că cele mai scumpe mașini din lume sunt menite pur și simplu să arate grozav, ele sunt menite pentru mult mai mult decât atât. De cele mai multe ori, aceste mașini scumpe au cele mai bune utilaje pe care banii le pot cumpăra.

Rolls-Royce Sweptail, 13 milioane de dolari

Dacă ai suficienți bani pentru a renunța, Rolls Royce te va face aproape orice. Rolls Royce Sweptail este exemplul perfect în acest sens. Este un produs unic, personalizat. Designul este inspirat de modelele clasice ale mărcii, precum și de super-iahturi. Acest vehicul a durat patru ani pentru a fi construit și a costat clientului aproximativ 13 milioane de dolari.

Mercedes-Benz Maybach Exelero, 8 milioane de dolari

Această mașină este una dintre cele mai scumpe de pe lista noastră de departe. Deși a fost fabricat în 2004, prețul său de 8 milioane de dolari devine și mai impresionant. Astăzi, însă, această mașină ar costa aproximativ 10,1 milioane de dolari în Statele Unite. Exelero se mândrește cu un motor V12 twin-turbo de 700 CP și dotări de lux.

Koenigsegg CCXR Trevita, 4,8 milioane dolari

CCXR Trevita este cea mai scumpă mașină legală de stradă din lume. Mă întreb de ce costă atât de mult? Ei bine, mașina este literalmente acoperită cu diamante. Producătorul suedez a dezvoltat un finisaj exterior numit Koenigsegg Proprietary Diamond Weave. Acesta implică acoperirea fibrelor de carbon cu rășină impregnată cu praf de diamant. Nu se termină aici - sub capotă, această mașină are un V8 de 4.8L, dual-supraalimentat, cu o putere de 1.004 CP și un cuplu de 797 lire-picioare. Pur și simplu spus, această mașină nu va avea nicio problemă în depășirea semifinalelor pe autostradă. Oh, de asemenea, au fost făcute vreodată doar trei dintre acestea.

Lamborghini Veneno, 4,5 milioane de dolari

Numele ales de Lamborghini pentru Aventador modificat este în italiană și se traduce prin „otravă”. Designul mașinii îl face cu siguranță să arate mortal. Fabricat pentru a 50-a aniversare a mărcii, Veneno costă 4.5 milioane de dolari și are un motor V12 de 6.5L, care se rotește până la 8.400 rpm cu 740 CP.